Website uploaden met een FTP verbinding

FTP staat voor "File Transfer Protocol" en het is een standaardprotocol dat wordt gebruikt voor het overdragen van bestanden tussen een client en een server via een netwerk. Met FTP kun je bestanden uploaden, downloaden, hernoemen, verwijderen en andere bestandsbewerkingen uitvoeren op een externe server.

Om FTP in te stellen in FileZilla met poortnummer 21, volg je deze stappen:

Stap 1: Download en installeer FileZilla Ga naar de officiƫle website van FileZilla (https://filezilla-project.org/) en download de nieuwste versie van FileZilla Client die compatibel is met jouw besturingssysteem. Volg de installatie-instructies om FileZilla op je computer te installeren.

Stap 2: Open FileZilla Start FileZilla op je computer. Het hoofdvenster van FileZilla wordt geopend.
(of een eigen programma naar wens)

Stap 3: Voer de servergegevens in In de bovenste werkbalk van het hoofdvenster van FileZilla vind je een aantal tekstvakken. Voer de volgende gegevens in:

• Host: Voer het IP-adres of de domeinnaam van de FTP-server in waarop je wilt inloggen.
  • Port: Typ "21" als het poortnummer.
  • Protocol: Laat dit op "FTP - File Transfer Protocol" staan.
  • Encryption: Kies "Use explicit FTP over TLS if available" voor een beveiligde verbinding, of "Only use plain FTP (insecure)" voor een onbeveiligde verbinding.

Stap 4: Voer de inloggegevens in Hieronder vind je twee tekstvakken voor inloggegevens:

• Username: Voer je FTP-gebruikersnaam in.
  • Password: Voer je FTP-wachtwoord in.

Stap 5: Klik op "Quickconnect" Klik op de knop "Quickconnect" onder de inloggegevens. FileZilla zal nu proberen verbinding te maken met de opgegeven FTP-server via poort 21.

Stap 6: Navigeer door de bestanden Zodra de verbinding tot stand is gebracht, zie je in het midden van het FileZilla-venster twee vensters. Het linkervenster vertegenwoordigt de bestanden op je lokale computer en het rechtervenster toont de bestanden op de FTP-server. Navigeer door de mappen om de gewenste bestanden te vinden.

Opmerking: Zorg ervoor dat je de juiste machtigingen hebt om bestanden te uploaden, downloaden of bewerken op de FTP-server. Anders krijg je mogelijk een foutmelding of wordt de bewerking geweigerd.

Dit zijn de basisstappen om FTP in te stellen in FileZilla met poortnummer 21. Onthoud dat de specifieke configuratie en instellingen kunnen variƫren, afhankelijk van de FTP-server waarmee je verbinding wilt maken en de beveiligingsvereisten die worden gehanteerd.