Domain pointer aanmaken

Om een domeinpointer (Domain Pointer) aan te maken in DirectAdmin, volg je de onderstaande stappen:

1. Log in op je DirectAdmin-account.
  2. Ga naar het "Domain Management" (Domeinbeheer) gedeelte en klik op "Domain Setup" (Domeininstellingen) of een vergelijkbare optie, afhankelijk van de versie van DirectAdmin die je gebruikt.
  3. Zoek het hoofddomein waaraan je de domeinpointer wilt toevoegen en klik op het bijbehorende "Manage Your Domain" (Beheer je domein) of "Setup" (Instellingen) icoon.
  4. Je komt nu in het domeinbeheerpaneel. Zoek naar de sectie "Domain Pointers" (Domeinpointers) of iets vergelijkbaars.
  5. Klik op "Add Domain Pointer" (Domeinpointer toevoegen) of een vergelijkbare optie om een nieuwe domeinpointer in te stellen.
  6. In het configuratiescherm voor de domeinpointer moet je de volgende gegevens invullen:
    • "Domain to point" (Te verwijzen domein): Voer het domein in waarnaar je wilt verwijzen.
    • Optioneel: Je kunt ook aangeven of je een aparte map wilt maken voor het domeinpointerdomein door een vinkje te plaatsen bij "Create a new user for this pointer" (Maak een nieuwe gebruiker aan voor deze pointer).
  7. Klik op "Add" (Toevoegen) of een vergelijkbare knop om de domeinpointer op te slaan.

Zodra je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, wordt de domeinpointer ingesteld en zal het verkeer dat naar het domeinpointerdomein gaat, worden doorgestuurd naar het hoofddomein.

Let op dat de specifieke opties en stappen kunnen variƫren afhankelijk van de versie van DirectAdmin die je gebruikt. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je de juiste rechten hebt in je DirectAdmin-account om domeininstellingen te kunnen wijzigen.