Let's Encrypt Certificaat installeren (SSL)

Let's Encrypt Certificaat installeren (SSL): Eenvoudige stappen voor een veilige website.

Het installeren van een Let's Encrypt SSL-certificaat op je website is een belangrijke stap om de veiligheid en het vertrouwen van je bezoekers te waarborgen. Hieronder vind je de stappen die je kunt volgen om een Let's Encrypt certificaat te installeren via het DirectAdmin controlepaneel.

Stap 1: Secure SSL inschakelen Ga naar het DirectAdmin controlepaneel en ga naar "Domain Setup". Selecteer je domeinnaam en schakel "Secure SSL" in. Ga vervolgens naar "Home" en kies "SSL Certificates" (indien nodig, selecteer eerst de betreffende domeinnaam en ga dan naar "SSL Certificates"). Schakel daar de optie "Free & automatic certificate from Let's Encrypt" in.

Stap 2: Let's Encrypt Certificaat instellen Bij "Let's Encrypt Certificate Entries" kun je verschillende opties selecteren. Standaard is één optie ingeschakeld en dat is voldoende voor je website. Het is prima om alle opties aan te zetten en te genereren, maar dit voegt geen extra waarde toe aan je website.

Druk vervolgens op "Opslaan". Het generatieproces duurt ongeveer 20 seconden. Zodra je de melding "Certificate and Key Saved" ziet, samen met aanvullende informatie, is je certificaat klaar voor gebruik.

Stap 3: Site-instellingen configureren

BELANGRIJK: Maak altijd eerst een back-up voordat je wijzigingen aanbrengt.

Ga in DirectAdmin naar "Domeininstellingen" en selecteer de betreffende domeinnaam. Stel de domeinnaam in op "Gebruik een symbolische koppeling van private_html naar public_html - maakt het mogelijk om dezelfde gegevens te gebruiken voor http en https" en vink "Forceer SSL met https-redirect" aan als je nog geen slotje ziet in de browser. Hiermee zijn alle SSL-instellingen gereed.

Indien nodig kun je het onderstaande script toevoegen aan je .htaccess-bestand (in de public_html-map). Laat alle bestaande inhoud van het .htaccess-bestand staan, omdat dit door je website wordt gebruikt. Als het .htaccess-bestand niet aanwezig is, kun je er een aanmaken. In de meeste gevallen is het volgende script (regel 2) voldoende:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Na maximaal 15 minuten zou je website moeten werken via HTTPS. Vergeet niet om alle HTTP-links en indien nodig de database tabellen van je website bij te werken naar HTTPS. Helaas kunnen we je hier niet bij helpen.

Als je liever hebt dat wij dit voor je doen, stuur dan een e-mail naar support@wned.nl. We bieden deze service tegen een eenmalige vergoeding van 25 euro (exclusief btw) per website.

Door het installeren van een Let's Encrypt SSL-certificaat zorg je ervoor dat de communicatie tussen je website en bezoekers veilig en versleuteld is. Het geeft je bezoekers vertrouwen en draagt bij aan de algehele veiligheid van je online aanwezigheid. Neem de tijd om dit belangrijke aspect van je website te configureren en geniet van een veilige browse-ervaring voor je bezoekers.