Je website, database of email restoren (herstellen)

In DirectAdmin (controlepaneel) ziet je onderaan een link naar "Herstel backups" waarop je klikt.

(Let op! de restore zet alleen verwijderde en/ of aangepaste website en mailbestanden terug. Als er een restore gedaan moet worden van een hele website leeg dan eerst de public_html map (of betreffende afwijkende map) De database bij MySQL Management laat je staan! dus nooit verwijderen. Deze wordt wel overschreven)

Restore website Wned

Selecteer nu de gewenste hersteldatum.

Selecteer nu wat je wil herstellen. Je kunt alles apart of meerdere tegelijk selecteren. Zodra je een keuze heeft gemaakt selecteer je "Ik weet het zeker-" en druk vervolgens de knop, herstel.

Wil je de bestanden alleen downloaden? Dan kan ook alleen dan laat je het vinkje uit naast "Ik weet zeker dat ik de huidige versie wil verwijderen en dit terug wil zetten" en vervolgens selecteer je download. Zodra de download voor je klaarstaan kun je deze downloden vanauit de statuslijst.

Onder de knop "Takenlijst" zie je wat je gaat herstellen. "queued" betekend, staat in de wacht en "running" betekend, herstel loopt op dit moment. Omdat er meerdere herstel aanvragen gedaan kunnen worden door andere gebruikers kan het heel even duren voor queued vervangen wordt door running. De restore wordt op volgorde van aanvraag gestart om overbelasting van de backup-server te voorkomen. We spreken hier dan over, enkele minuten. De backup-servers zijn zeer snelle SSD servers en hebben een directe verbinding met de webservers. Het kan dan ook niet lang duren voor de wachtrij verwerkt is.

Zodra alle taken op "finished" staan is de herstel compleet.