Nieuwe servers besteld voor vervanging

Omdat de huidige servers al bijna 5 jaar oud zijn, hebben wij nieuwe servers besteld. Alle servers worden vervangen maar verder verandert er niets. IP's, pakketten enzovoorts, blijven gelijk.

Deze nieuwe servers zijn vele malen sneller, hebben meer CPU en een verdubbeling van geheugen en opslagruimte. Tevens wordt Time To First Byte (TTFB) ingericht en geoptimaliseerd. Door TTFB laadt je website meteen en is een korte wachttijd uitgesloten.

De impact van de vervanging is minimaal, maar omdat alle servers ook direct worden voorzien van het nieuwste OS i.v.m. end-of-life, kan het gebeuren dat enkele kleine dingen aangepast moeten worden. Wij testen dit uiteraard vooraf (voordat de stekker uit de oude servers gaat). Mochten wij het vermoeden hebben dat de migratie invloed heeft op de uptime, dan melden wij dit vooraf. Vooralsnog zijn de eerste testen goed verlopen en verwachten wij geen problemen.

We voeren de definitieve wissel uit in de nacht wanneer het rustig is op het internet.