HTTP/2 geactiveerd bij Wned

In augustus 2014 kondigde Google aan dat beveiligde HTTPS websites een lichte voorkeur zouden krijgen qua ranking in Google. AdResults heeft hierover dit artikel in 2015 gepubliceerd: “HTTPS heeft de toekomst. In dit artikel wordt ook ingegaan op http/2, een nieuwe standaard waarmee websites veilig en snel geladen kunnen worden. Een vereiste voor het http2 protocol is https. Om te checken of een website het http/2 protocol ondersteunt, kan deze http/2 check tool gebruikt worden. Daarvoor is het belangrijk dat de gehele URL ingevuld wordt. Belangrijk: er wordt bij deze check gekeken naar de pagina, maar elke pagina heeft veel onderdelen die afkomstig kunnen zijn van andere servers (bijvoorbeeld afbeeldingen die gehost worden bij een CDN). Voor een optimale situatie moeten alle onderdelen van een pagina het http/2 protocol ondersteunen.

https://http2.pro/

Wat is HTTP/2?

HTTP/2 is de nieuwe versie van het HTTP-protocol en is gebaseerd op het SPDY-protocol (Speedy), een ambitieus project van Google met als voornaamste doel websites sneller te laten laden. In 2015 werd HTTP/2 een erkende IETF standaard en eind dat jaar ondersteunden alle moderne browsers dit nieuwe protocol.

Het HTTP/2 protocol kenmerkt zich door zijn grootste troef: snelheid.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.