Uploaden met SFTP verbinding (Secure File Transfer Protocol)

SFTP staat voor Secure File Transfer Protocol en is een netwerkprotocol dat wordt gebruikt voor het veilig overbrengen van bestanden tussen computers. Het maakt gebruik van SSH (Secure Shell) voor de beveiliging van gegevens tijdens de overdracht.

Om SFTP in te stellen in FileZilla, volg je de onderstaande stappen:

1. Download en installeer FileZilla als je dat nog niet hebt gedaan. Je kunt het downloaden vanaf de officiƫle website: https://filezilla-project.org/.
    (of een eigen programma naar wens)

2. Open FileZilla en ga naar het menu "Bestand" en selecteer "Sitebeheer".

3. Klik op de knop "Nieuwe site" en geef een naam op voor de nieuwe site.

4. In het tabblad "Algemeen" voer je de hostnaam (het IP-adres of de domeinnaam van de SFTP-server) in bij "Host".

5. Kies bij "Protocol" voor "SFTP - SSH File Transfer Protocol".

6. Voer het poortnummer "7685" in bij "Poort".

7. Kies bij "Inlogtype" voor "Normaal".

8. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in bij de overeenkomstige velden.

9. Klik op de knop "Verbinden" om verbinding te maken met de SFTP-server.

Als de server correct is geconfigureerd en de inloggegevens juist zijn, zou FileZilla nu verbinding moeten maken met de SFTP-server op poort 7685. Je kunt nu bestanden overbrengen tussen je computer en de server door ze eenvoudigweg te slepen en neer te zetten in de respectieve mappen in FileZilla.

Houd er rekening mee dat het poortnummer (7685) dat je hebt verstrekt specifiek is voor deze specifieke SFTP-server. In de meeste gevallen wordt SFTP echter standaard uitgevoerd op poort 22. Zorg ervoor dat je het juiste poortnummer gebruikt dat door de SFTP-serverbeheerder is opgegeven.