Uploaden naar uw website

Deze sectie behandelt het uploaden via FTP of DirectAdmin’s file manager. U kunt upload gebruiken voor één of meer van deze methoden.

Imac upload instelling. Voor Imac is 1 van de 2 onderstaande opties mogelijk (klik voor een vergroting)
 
Aan het begin van uw account bevinden zich deze folders:

Mappen Structuur

/domains (optie bij meer domeinnamen)
/mail
/public_html

Alle folders dient u te laten staan. Alleen de bestanden in public_html kunt u probleemloos verwijderen. De map cgi_bin kunt u laten staan maar is niet verplicht. Deze kan handig zijn voor specialisten.

De /domains folder bevat de bestanden gerelateerd naar uw hosting account(s). Elk domein gehosted door uw account heeft zijn eigen folder.(/domains/uwdomeinnaam.com). In deze folder vindt u:

/logs: (maandelijkse logs staan hier opgeslagen—De folder is één maand later gecreëerd dan uw account.)
/public_html: (bestanden voor uw algemene website)
/public_ftp: (bestanden voor uw FTP site)
/stats: (bestanden die door Webalizer voor statistieken worden gecreëerd – verander of verwijder deze folder niet)
/mail: Deze folder omvat bestanden die door het mailsysteem van de server worden gecreëerd. Verander, wijzig of voeg niks toe aan deze folder.
/public_html: Deze folder aan het begin van uw account is eigenlijk een link naar /domains/uwdomeinnaam.com/public_html. Hebt u meer dan één domein gehost op uw account, dan zal deze link u naar de public_html folder sturen van het eerste domein die op uw account gecreëerd is.
Home (index) File: Het standaard bestand voor elke webfolder is index.html of index.php. Dat houdt in dat bezoekers die toegang hebben tot http://www.uwdomeinnaam.com, in werkelijkheid door de server worden doorgestuurd naar http://www.uwdomeinnaam.com/index.html. Dit werkt voor elke openbaar toegankelijke folder op uw systeem, met inbegrip van de subdomeinen.

Wanneer u de hoofdwebsite wilt uploaden vergeet dan niet in elke folder een index.html te plaatsen. De gevorderde gebruikers kunnen PHP bestanden, shtml bestanden, enz. gebruiken. Als uw website niet in html is gebaseerd, dient u er voor te zorgen dat u ze de naam index.extensie geeft. (bijvoorbeeld: index.php, index.shtml,).

Uploaden met FTP

Stap 1: Het verkrijgen van FTP client software.

Het uploaden naar de server middels FTP vereist speciale software. De meeste computersystemen worden niet geleverd met FTP software, u zult ze dus eerst moeten downloaden van het internet. Wij stellen voor:

IBM/Windows:
LeechFTP (gratis), WS_FTP LE (gratis), FTP Explorer (gratis), FileZilla Client (Gratis) CuteFTP (gratis probeerversie)
Macintosh:
Fetch (gratis), Transmit (gratis probeerversie).

Stap 2: Verbinding maken met de server.

Alle FTP cliënts / software hebben de volgende informatie nodig, om te kunnen uploaden:

Username - Dit is uw gebruikersnaam van uw account.
Password - Dit is uw wachtwoord van uw account.
Address - Dit is het adres van de server. Gebruik http://ftp.uwdomeinnaam.com
Port - Gebruik de standaard poort(21).

Sommige ftp programma's kunnen naar het host type vragen(select "auto"), ASCII/Binary/Auto (select "auto"), en de startmap van uw account (u kunt dit leeg laten of het veranderen naar /domains/uwdomeinnaam.com/public_html om te starten op de hoofdwebsite van uw account).

Stap 3:

Open de public_html folder door erop te klikken en upload uw bestanden [en submappen] binnen deze public_html map.

Heeft u meer dan één domein gehost op uw account, dan moet u eerst de /domains folder aanklikken van het domein dat u wil wijzigen en vervolgens public_html folder.

Om te uploaden: klik de files/folders op uw computer aan en sleep ze naar de aangewezen folder op de server. Elke FTP cliënt werkt verschillend, dus raadpleeg a.u.b. het help bestand voor volledige instructies.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.