1: U gaat in DirectAdmin naar Domain Setup, vervolgens uw domeinnaam en zet daar Secure SSL aan. Vervolgens gaat u via Home, dan naar naar SSL Certificates (indien nodig, als u meerdere domeinnamen geïnstalleerd heeft, kies eerst de betreffende domeinnaam en dan naar naar SSL Certificates). Daar zet u “Free & automatic certificate from Let's Encrypt” aan. U ziet meerdere opties, standaard is "Wildcard - uit " "Key Size (bits) - 4096-bit" en "Certificate Type - SHA256" Alle overige opties zijn voor meer specialistische SSL instellingen en heeft u bij een standaard SSL niet nodig.

(INFO! Let op de juiste "bit" settings. Lees hier welke setting u moet aanpassen om SSL werkend te krijgen)

Let's Encrypt Certificate Entries

Vervolgens kunt u bij "Let's Encrypt Certificate Entries" meerdere opties selecteren. Deze staat voor uw website aan en is voldoende. Het geeft niets als u alles aanzet en genereerd maar heeft voor uw website geen meerwaarde.

Vervolgens op "Save" drukken. Het genereren duurt ongeveer 20 seconden. Zodra u “Certificate and Key Saved” met nog meer informatie er onder, ziet staan is uw certificaat gereed voor gebruik.

Site settings:

(LET OP! Maak altijd eerst een backup)

2: In DirectAdmin gaat u naar Domeininstellingen en dan de betreffende domeinnaam. Daar zet u de domeinnaam op "Gebruik een symbolic link van private_html naar public_html"  Nu zijn alle SSL instellingen klaar.

3: Indien nodig zet u het onderstaande script in een .htaccess (in public_html) Alles wat al in de .htaccess staat laat u staan. Deze wordt gebruikt door uw website. Indien niet aanwezig maakt u een .htaccess aan.

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTPS} !=on

RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Na maximaal 15 minuten zou het moeten werken. Vervolgens zet u alle http linken en indien nodig de database tabellen van uw website om naar https. Hierbij kunnen wij u niet helpen helaas.

Heeft u liever dat wij dit voor u doen? Stuur dan een email naar support@wned.nl Wij vragen hiervoor eenmalig 25 euro (ex btw) per website.