Parallelle tracking voor AdWords-account verplicht

Alle AdWords gebruikers krijgen of hebben het onderstaande bericht ontvangen van Google betreft Parallelle tracking. In dit bericht wordt er aangegeven “of neem contact op met uw provider” Hierover ontvangen wij veelal de vraag, is onze server hiervoor al geschikt? Een server hoeft hiervoor niet geschikt te zijn, dit is een foutieve verwoording van Google. Met “Uw provider” wordt bedoelt, de webmaster.

Uw website moet hiervoor geschikt gemaakt worden, niet de webserver.

Omdat elk bedrijf zich moet houden aan de AVG regelementen is dit geen zaak voor een hostingprovider maar voor de website eigenaar zelf. Dit soort zaken moet u op uw website niveau regelen, wij mogen niet alle data van bezoekers tracken. Google Analytics installeert u voor elke unieke website en een gebruiker kan dus zelf de nieuwe tracking in zijn/ haar website installeren en configureren!

Parallelle tracking gebruiken.

Hoe u Parallelle tracking moet gebruiken kunt u op de volgende pagina lezen: https://support.google.com/google-ads/answer/7650215
Introductie Paralelle tracking: https://www.blog.google/products/ads/faster-safer-and-better-ad-experiences
Helpcentrum van AdWords: https://support.google.com/google-ads/answer/7544674

Indien u vragen heeft omtrent Parallelle tracking dan kunt u contact opnemen met Google via deze link

Parallelle tracking voor AdWords-account verplicht