Hoe maak je een e-mailadres aan in DirectAdmin?

Om een e-mailadres te installeren in DirectAdmin, volg je de onderstaande stappen:

1. Log in op je DirectAdmin-account. Ga naar de URL van je DirectAdmin-paneel (bijvoorbeeld: https://jouwdomein.nl:2222) en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

2. Zodra je bent ingelogd, zoek je naar de sectie "E-mailbeheer" of "E-mailaccounts." De exacte naam kan variëren afhankelijk van de versie van DirectAdmin die je gebruikt, maar het moet iets vergelijkbaars zijn.

3. Klik op "E-mailbeheer" of "E-mailaccounts" om naar het e-mailbeheeroverzicht te gaan.

4. In het e-mailbeheeroverzicht zie je een lijst met bestaande e-mailaccounts als je er al hebt. Als je nog geen e-mailadressen hebt geïnstalleerd, zal deze lijst leeg zijn.

5. Klik op de knop "Nieuw e-mailadres aanmaken" of een vergelijkbare optie om een nieuw e-mailadres te installeren.

6. Vul de gevraagde gegevens in voor het nieuwe e-mailadres:

• Voer het gewenste gedeelte van het e-mailadres in vóór het "@"-teken (bijv. info, contact, naam, enz.).
    • Selecteer het domein waarvoor je het e-mailadres wilt maken als je meerdere domeinen hebt.
  7. Kies een sterk wachtwoord voor het e-mailaccount en typ het in het daarvoor bestemde veld. Je kunt ook de optie "Wachtwoord genereren" gebruiken om een automatisch gegenereerd wachtwoord te krijgen.

8. Optioneel: Je kunt aangepaste quota instellen voor de mailbox, dit bepaalt de maximale opslagruimte voor de e-mails van dit account.

9. Klik op de knop "E-mailaccount aanmaken" of een vergelijkbare optie om het e-mailaccount te maken.

10. Het nieuwe e-mailadres is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Je kunt e-mails verzenden en ontvangen via dit e-mailaccount. Bovendien kun je in DirectAdmin extra functies instellen, zoals het configureren van e-mailaliassen, forwarders, autoresponders en meer.

Zoals altijd is het belangrijk om sterke en unieke wachtwoorden te gebruiken voor je e-mailaccounts en regelmatig je e-mailinstellingen te controleren om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt.