Domeinnaam verhuizen naar Wned

Domeinnaam verhuizen van een andere hoster naar Wned

Wil je je website verhuizen? Klik dan hier:

Het verhuizen van een domeinnaam is vrij eenvoudig. Je moet een verhuiscode aanvragen bij je huidige domeinnaam registrar. Deze verhuiscode vul je in tijdens je bestelling op onze website wned.nl. Houd er rekening mee dat de registratie/verhuizing in realtime plaatsvindt. Zodra je de betaling via  een digitale betaling zoals iDEAL, PayPal, Creditcard, enz. hebt afgerond, begint de verhuizing direct en binnen enkele uren wordt je domeinnaam naar ons verplaatst. Je huidige website is dan niet meer zichtbaar bij de oude provider. Binnen enkele minuten ontvang je alle gegevens per e-mail, inclusief inloggegevens. Hiermee kun je je website en eventuele database uploaden. Houd er rekening mee dat je de website niet kunt bekijken voordat je domeinnaam actief is of doorgestuurd is, om veiligheidsredenen.

Je kunt ook eerst een verhuizing aanvragen zonder verhuiscode. In dat geval ontvang je de inloggegevens. Zodra je je bestanden op de server hebt geplaatst en je e-mailadressen hebt aangemaakt, kun je de verhuiscode naar ons sturen via verhuiscode@wned.nl. Vermeld duidelijk om welke domeinnaam(en) het gaat, samen met de bijbehorende verhuiscode.

Als je nog geen verhuiscode hebt, kun je deze opvragen bij je huidige domeinnaam registrar. Zonder deze verhuiscode kunnen wij de verhuizing niet uitvoeren en blijft je domeinnaam online bij je huidige registrar.

Houd er rekening mee dat je zelf je producten bij je vorige provider moet opzeggen na de verhuizing.

Een verhuiscode kan verschillende namen hebben, zoals een TOKEN voor een .nl-domeinnaam of een EPP voor andere extensies. Voor sommige extensies vragen wij de verhuiscode voor je aan, bijvoorbeeld voor een .be-domeinnaam. Alle verhuiscodes worden naar het e-mailadres gestuurd dat bekend is bij de registrar.

Verhuizing van .nl-domeinnamen

Bij het verhuizen van .nl-domeinnamen hebben we je verhuiscode (token) nodig. Deze verhuiscode ontvang je van je huidige provider wanneer je je overeenkomst met hen beëindigt. Je kunt de verhuiscode invoeren tijdens het bestelproces in onze webshop.

Verhuizing van .com-, .net-, .org-, .info- en .biz-domeinnamen

Bij de verhuizing van .com-, .net-, .org-, .info- en .biz-domeinnamen hebben we ook een verhuiscode (Auth-ID) nodig. Deze verhuiscode ontvang je van je huidige provider wanneer je je overeenkomst met hen beëindigt. Je kunt de verhuiscode invoeren tijdens je bestelling in onze webshop. Zorg er ook voor dat je provider de eventuele registrar lock heeft verwijderd voordat je de verhuizing aanvraagt.

Tijdens de verhuizing ontvangen de registrant contactpersoon en de administratieve contactpersoon een e-mail met het verzoek om akkoord te gaan met de verhuizing. Je gaat akkoord door op de bevestigingslink in de e-mail te klikken. Het kan zijn dat je provider zichzelf heeft opgegeven als registrant contactpersoon of administratieve contactpersoon, waardoor zij de e-mail ontvangen en niet jij. Neem voor de zekerheid vooraf contact op met je provider om dit te controleren.

Zestig dagen nadat je een .com-domeinnaam bij je huidige provider hebt geregistreerd, kan de domeinnaam worden verhuisd.

Werkt je oude provider niet voldoende mee?

  1. Controleer via de whois of je vermeld staat als eigenaar en/of administratief contactpersoon.
  2. Controleer wie je registrar of sponsoring registrar is.
  3. Neem contact op met je registrar of sponsoring registrar. Zij zijn verplicht om je te helpen.
  4. Vraag hen de juiste e-mailadressen in te stellen voor de registrant en administratieve contactpersoon.
  5. Vraag hen de domeinnaam vrij te geven voor verhuizing.
  6. Vraag hen (indien van toepassing) de verhuiscode (Auth-ID) naar je toe te sturen.
  7. Neem contact met ons op zodra je deze informatie hebt ontvangen.

Verhuizing van .be-domeinnamen

Wij vragen de verhuiscode voor .be-domeinnamen voor je aan. Je ontvangt deze in je e-mail, die je vervolgens naar ons kunt sturen via verhuiscode@wned.nl. Wanneer wij de verhuizing voor .be-domeinnamen aanvragen, ontvangt het licensee-contactpersoon een e-mail. Je geeft toestemming voor de verhuizing door te reageren op die e-mail. Als je geen e-mail ontvangt en toch eigenaar bent van de domeinnaam, stuur dan een fax naar Dns.be op je eigen briefpapier of met een kopie van je legitimatiebewijs. Vermeld daarin dat je toestemming geeft voor de verhuizing van de domeinnaam. We kunnen je een standaardbrief hiervoor verstrekken. Stuur het verzoek naar ons via ons beveiligde supportformulier. Deze verificatie stelt ons in staat om je sneller en efficiënter van dienst te zijn.

Verhuizing van .eu-domeinnamen

Wanneer wij de verhuizing van .eu-domeinnamen aanvragen, ontvangt het registrant e-mailadres een e-mail. Je geeft toestemming voor de verhuizing door te reageren op die e-mail. Als je geen e-mail ontvangt en toch eigenaar bent, stuur dan een fax naar EurID op je eigen briefpapier of met een kopie van je legitimatiebewijs. Vermeld daarin dat je toestemming geeft voor de verhuizing van de domeinnaam. We kunnen je een standaardbrief hiervoor verstrekken. Stuur het verzoek naar ons via ons beveiligde supportformulier. Deze verificatie stelt ons in staat om je sneller en efficiënter van dienst te zijn.

Quarantaineperiode voor .nl-, .eu- en .be-domeinnamen

Een domeinnaam blijft maximaal 40 dagen in quarantaine. Dit is de periode waarin de eigenaar een domeinnaam na de beëindiging van de registratie alsnog kan claimen, terwijl de domeinnaam niet door anderen kan worden geregistreerd. Je kunt je domeinnaam vanuit quarantaine naar Wned.nl verhuizen. Hiervoor betaal je minimaal eenmalig € 125,-. (ex btw)

Verhuizing van .nu-domeinnamen

Voor een verhuizing van een .nu-domeinnaam zijn twee formulieren vereist. Zodra je een verhuizing van een .nu-domeinnaam aanvraagt, sturen wij je de benodigde formulieren toe. Als ook de eigenaar verandert, heb je drie formulieren nodig en brengt Nunames extra kosten in rekening van € 185,-. Een naam die anders wordt geschreven, wordt door Nunames beschouwd als een wijziging van eigenaar. Je kunt de exacte naam waarmee je .nu-domeinnaam is geregistreerd opvragen bij je huidige provider.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.