1: u gaat in DirectAdmin naar Domain Setup, vervolgens uw domeinnaam en zet daar Secure SSL aan. Vervolgens gaat u via Home, dan naar SSL Certificates (wanneer nodig, als u meerdere domeinnamen geïnstalleerd heeft, kies eerst de betreffende domeinnaam en dan naar SSL Certificates). Daar zet u “Free & automatic certificate from Let's Encrypt” aan.

Vervolgens kunt u bij "Let's Encrypt Certificate Entries" meerdere opties selecteren. Deze staat voor uw website aan en is voldoende. Het geeft niets als u alles aanzet en genereert, maar heeft voor uw website geen meerwaarde.

Vervolgens op "Save" drukken. Het genereren duurt ongeveer 20 seconden. Zodra u “Certificate and Key Saved” met nog meer informatie er onder, ziet staan is uw certificaat gereed voor gebruik.

Site settings:

(LET OP! Maak altijd eerst een back-up)

2: In DirectAdmin gaat u naar Domeininstellingen en dan de betreffende domeinnaam. Daar zet u de domeinnaam op "Use a symbolic link from private_html to public_html - allows for same data in http and https" en vink "Force SSL with https redirect" aan wanneer je nog geen slotje ziet staan in de browser. Nu zijn alle SSL-instellingen klaar.
(Of als het in het nederlands staat: Gebruik een symbolic link van private_html naar public_html)

3: Als nodig zet u het onderstaande script in een .htaccess (in public_html) Alles wat al in de .htaccess staat laat u staan. Deze wordt gebruikt door uw website. Wanneer niet aanwezig maakt u een .htaccess aan. Meestal is (regel 2) "Force SSL with https redirect" al voldoende.

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTPS} !=on

RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Na maximaal 15 minuten zou het moeten werken. Vervolgens zet u alle http linken en wanneer nodig de database tabellen van uw website om naar https. Hierbij kunnen we u niet helpen helaas.

Heeft u liever dat we dit voor u doen? Stuur dan een email naar support@wned.nl We vragen hiervoor eenmalig 25 euro (excl. btw) per website.