Let's Encrypt Certificaat installeren (SSL)

Let's Encrypt Certificaat installeren (SSL): Eenvoudige stappen voor een veilige website

Het installeren van een Let's Encrypt SSL-certificaat op uw website is een belangrijke stap om de veiligheid en het vertrouwen van uw bezoekers te waarborgen. Hieronder volgen de stappen die u kunt volgen om een Let's Encrypt certificaat te installeren via het DirectAdmin controlepaneel.

Stap 1: Secure SSL inschakelen Ga naar het DirectAdmin controlepaneel en navigeer naar "Domain Setup". Selecteer vervolgens uw domeinnaam en schakel "Secure SSL" in. Ga daarna naar "Home" en kies "SSL Certificates" (indien nodig, selecteer eerst de betreffende domeinnaam en ga dan naar "SSL Certificates"). Schakel daar de optie "Free & automatic certificate from Let's Encrypt" in.

Stap 2: Let's Encrypt Certificaat instellen Bij "Let's Encrypt Certificate Entries" kunt u verschillende opties selecteren. Standaard is één optie ingeschakeld en dat is voldoende voor uw website. Het is prima om alle opties aan te zetten en te genereren, maar dit voegt geen extra waarde toe aan uw website.

Druk vervolgens op "Save". Het generatieproces duurt ongeveer 20 seconden. Zodra u de melding "Certificate and Key Saved" ziet, samen met aanvullende informatie, is uw certificaat gereed voor gebruik.

Stap 3: Site-instellingen configureren

BELANGRIJK: Maak altijd eerst een back-up voordat u wijzigingen aanbrengt.

Ga in DirectAdmin naar "Domeininstellingen" en selecteer de betreffende domeinnaam. Stel de domeinnaam in op "Use a symbolic link from private_html to public_html - allows for same data in http and https" en vink "Force SSL with https redirect" aan als u nog geen slotje ziet in de browser. Hiermee zijn alle SSL-instellingen klaar.

Indien nodig kunt u het onderstaande script toevoegen aan uw .htaccess-bestand (in de public_html-map). Laat alle bestaande inhoud van het .htaccess-bestand staan, aangezien dit door uw website wordt gebruikt. Als het .htaccess-bestand niet aanwezig is, kunt u er een aanmaken. In de meeste gevallen is het volgende script (regel 2) voldoende:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Na maximaal 15 minuten zou uw website moeten werken via HTTPS. Vergeet niet om alle HTTP-links en, indien nodig, de database tabellen van uw website bij te werken naar HTTPS. Helaas kunnen we u hier niet bij helpen.

Als u liever heeft dat wij dit voor u doen, stuur dan een e-mail naar support@wned.nl. We bieden deze service tegen een eenmalige vergoeding van 25 euro (exclusief btw) per website.

Door het installeren van een Let's Encrypt SSL-certificaat zorgt u ervoor dat de communicatie tussen uw website en bezoekers veilig en versleuteld is. Het geeft uw bezoekers vertrouwen en draagt bij aan de algehele veiligheid van uw online aanwezigheid. Neem de tijd om dit belangrijke aspect van uw website te configureren en geniet van een veilige browsing-ervaring voor uw bezoekers.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.