Storingen en onderhoud

Er is op dit moment geen storing actief.

Update 15 februari 2024 - 18:07 uur (opgelost)

Voeding 1 en 2 zijn succesvol vervangen. Aangezien de server moest worden geopend, hebben we meteen ook het geheugen en de CPU vervangen, aangezien deze beide mogelijk schade hebben opgelopen. We nemen liever het zekere voor het onzekere.

In de komende dagen houden we de server nauwlettend in de gaten, maar tot nu toe lijkt alles weer naar behoren te werken.

Update 15 februari 2024 - 16:33 uur 

De MySQL-server is opnieuw uitgeschakeld, en het blijkt nu dat voeding 1 en 2 defect zijn, wat heeft geleid tot het niet of onvoldoende opstarten van MySQL. Momenteel worden beide voedingen vervangen.

DO, 15 februari 2024.

Vanmorgen is de database van server 73 vroeg in de ochtend beschadigd geraakt en vereist herstel. We hebben een back-up uitgevoerd en zijn momenteel bezig met het herstellen van de database en het terugzetten van de back-up. Helaas kunnen we geen specifieke hersteltijden vermelden, maar de voortgang verloopt redelijk vlot.

Als je toegang wilt tot je e-mails op de server, raden we aan om je e-mail te bekijken op mail.witxl.nl, wat altijd beschikbaar blijft. Zie ook deze pagina

Update 26-okt-23 - 17:10 uurAlle updates zijn gereed. Vanaf nu zijn alle servers geschikt voor Joomla 5. Lees meer op deze pagina

Update 26-okt-23 - 14:54 uurOmdat alle MySQL testen geslaagd waren gaan we vandaag alle server upgraden. We proberen de downtime minimaal te houden maar houdt rekening met ongeveer 15 minuten.

Update 24-okt-23 - 20:02 uur. De eerste testen zijn afgerond op server 73 en Joomla V5 draait, Bekijk hier de live test Joomla 5. We willen nog enkele testen doen voor we dit daadwerkelijk gaan uitrollen. We houden je op deze pagina op de hoogte. 

Server 73 is door- en tijdens de update en testen tijdelijk offline geweest waarvoor excuses. Uptime monitor server 73

Di 24-okt-23 - Updaten i.v.m. Joomla 5.0

In verband met Joomla 5.0, waarvoor MySQL 8 of een nieuwere versie vereist is, starten we vandaag met het updaten van server 73 (1 live server) naar de nieuwste MariaDB-versie, die we in plaats van MySQL (MySQLi) gebruiken. Zodra alle tests met succes zijn afgerond en het systeem foutloos functioneert, zullen we doorgaan met het updaten van alle servers. Het is mogelijk dat je hier kortstondig iets van merkt, maar we doen er alles aan om eventuele verstoringen tot een minimum te beperken.

Wned gebruikt al geruime tijd geen MySQL meer, maar vertrouwt al vele jaren op MariaDB vanwege de stabiliteit en de talrijke problemen in MySQL. Voor de gebruiker maakt dit geen verschil, aangezien beide systemen op dezelfde manier functioneren.

Storing server 39 | 10-09-2023 | (indicatie vanaf) 12:00 (OPGELOST)

Op dit moment is er een storing gaande op de uitgaande email op server 39. We zijn op zoek naar een oorzaak. Alle mails staan in de Mail Queue en worden alsnog verzonden zodra de mailserver gerepareerd is. Het ontvangen van je mail loopt wel door. Het is nog niet bekend wanneer we de storing op hebben kunnen lossen. Excuus voor het ongemak.

Update server 48 | 16-05-2023 | 7:45 | De storing is opgelost. De hardware is vervangen.

Storing server 48 | 16-05-2023 | 7:13u | Afgelopen nacht is in server 48 hardware defect geraakt. De mail en html websites doen het wel. We hebben het datacenter al opdracht gegeven er meteen naar toe te gaan en de hardware te vervangen. Zodra de storing opgelost is zullen we dit op deze pagina melden.

Update 11-11-2022 | 11:22u | De server heeft na de laatste herstart geen problemen meer vertoont en is na 3 dagen laten zien dat het probleem definitief opgelost is.

Update 11:57 | De server staat weer aan en werkt weer naar behoren. Ondanks dit voor ons ook een verrassing was hoepen wij uiteraard ook dat dit nu definitief opgelost is. Alles is nu wel vervangen wat defect was en hopen niet dat er een achterliggende oorzaak verder was. We zien verder geen piek storingen, dus we weten bijna wel zeker dat het definitief is, maar we houden uiteraard onze vinger aan de pols.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak.

Update: 11:47 | Nog 2% dan kan de server weer aan.

Update 11:05 | De nieuwe schijven zijn nu voor tenminste 75% gevuld. Naar verwachting is de server binnen 60 minuten weer online.

Update 10:05 | ook de schijven zijn vervagen i.v.m. een defect. De disks worden ingelezen en hopen snel weer online te komen.

Update 09:52 | op dit moment start de server weer op.

Update 09:30u | Opnieuw is de raidkaart uitgevallen. We gaan nu het hele chassis vervangen en hopen hiermee alles opgelost te hebben.

UPDATE | 09-11-2022 | 14:02u Storing server 64 | actueel en open voor zolang nodig.

Gisterenmiddag is er een raidkaart vervangen welke defect is geraakt. Alles draaide weer naar wens, maar helaas is deze kaart gisterenavond en vannacht nogmaals vervangen. Deze server woedt uiteraard extra in de gaten gehouden. Vandaag zal de hardware leverancier mee gaan kijken om uit te zoeken waardoor dit probleem veroorzaakt wordt en waar nodig zullen ze hardware vervangen. We proberen de invloed bij het verwisselen te beperken tot minimaal, maar er zijn mogelijk enkele herstart nodig.

Excuses voor het ongemak.

De live monitor kun je HIER volgen

Opgelost 14:52 uur (vervallen)
08-11-2022  14:02u| Storing server 64 | 08-11-2022

Monitor server 64: https://uptime.wned.nl/report/uptime/8452f4ccb3c07deb2dc620886e0c2999/

Op dit moment hebben we een hardwarestoring met server 64. We hebben het datacenter een spoedopdracht gestuurd om dit ter plaatse op te lossen. Zodra de storing verholpen is vermelden we dit hier meteen.

Helaas hebben we nog geen status update verder en hopen snel met meer te kunnen komen.

Klik hier voor nieuws en onderhoud

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.