Uitleg domeinnaam registratie en herroepingsrecht

Een domeinnaam wordt beschouwd als een maatwerk product in juridische zin. Hierdoor is het in principe niet mogelijk om een beroep te doen op het herroepingsrecht. Echter, er zijn enkele belangrijke nuances die van invloed zijn op het herroepingsrecht bij domeinnaamregistratie.

Herroepingsrecht Termijnen

    • De termijn gaat in op de dag waarop de overeenkomst wordt gesloten of op de dag waarop de schriftelijke bevestiging is ontvangen.
    • Indien de leverancier met toestemming van de klant al is begonnen met de dienstverlening, dan vervalt het herroepingsrecht van de klant.

Specifieke Toepassing op Domeinnamen

Wanneer een domeinnaam reeds is geregistreerd, betekent dit dat de dienstverlening (de registratie van de domeinnaam) al is begonnen. Volgens de wetgeving mag de klant de overeenkomst dan niet meer ontbinden. Dit is een subtiel maar cruciaal verschil. In gevallen waarin de klant zich beroept op het herroepingsrecht, maar de domeinnaam nog niet is geregistreerd (bijvoorbeeld in real-time situaties), kan de klant theoretisch nog ontbinden.

Aangezien de meeste domeinnamen echter real-time of zeer snel worden geregistreerd, kunnen klanten vrijwel nooit succesvol een beroep doen op het herroepingsrecht voor domeinnaambestellingen. Dit komt niet vanwege de maatwerkreden, maar omdat de dienstverlening reeds is gestart met de registratie van de domeinnaam.

Hosting Diensten

Hosting valt bij Wned onder de noemen "goederen" en kan op verzoek van de klant worden geannuleerd of aangepast naar wens. Hierdoor kunnen klanten meer flexibiliteit verwachten met betrekking tot hun hostingdiensten, in tegenstelling tot domeinnaamregistraties waar het herroepingsrecht meestal niet van toepassing is zodra de registratie is voltooid.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.