Pingen naar een server IP (ping)

Als je een website niet kan benaderen kan het gebeuren dat een IP de server niet bereikt. We leggen hier uit hoe je dit kan controleren.

Ga naar de opdrachtprompt op de computer welke de server niet kan bereiken. Via start zoek (typen) je naar CMD.

opdrachtprompt CMD

Nu open je opdrachtprompt (CMD) en toetst "ping 12.34.56.78" (IP van de server) Let op, het IP welke wij gebruiken is enkel een voorbeeld IP. Je server IP kun je vinden in de hostinggegevens welke wij je gestuurd hebben en in DirectAdmin bij de dns.

opdrachtprompt CMD

Druk op enter. Een goed resultaat ziet er uit zoals het onderstaande voorbeeld. Zijn er afwijkingen mat bijvoorbeeld een gefaalde resultaat dan stuur je een print screen van de resultaat op naar support@wned.nl Wij kunnen aan de resultaat zien op welk IP er eventueel een blokkade aan de gang is en lossen dit dan voor je op.

Doe vervolgens het zelfde met commando "tracert 12.34.56.78 (IP van de server)" en stuur daarvan ook een screenshot toe.

opdrachtprompt CMD