Google Chrome gaat http-websites als onveilig weergeven

In januari 2017 brengt Google versie 56 van Chrome uit. De belangrijkste wijziging in deze nieuwe Chrome-versie is dat Google http-websites gaat weergeven als onveilig. Deze wijziging is bedoeld om de internet ervaring van gebruikers te verbeteren.

Van oudsher geeft Chrome een melding in de adresbalk (een klein icoontje), echter werd een HTTP pagina nooit als onveilig bestempeld. Het gaat in eerste instantie om websites die wachtwoorden en/ of betalingsgegevens opslaan. Dit zijn dus bijna alle websites die zijn gemaakt in WordPress.

Google Chrome https

De verwachting is dat Google op niet al te lange termijn alle http-websites als onveilig gaat bestempelen. Rechts naast het informatie teken in de browserbalk zal de tekst 'Not secure' of 'Niet veilig' worden weergegeven.

Google Chrome https

Alle http-websites die wachtwoorden en/ of betalingsgegevens opslaan, krijgen vanaf januari de melding dat zij onveilig zijn. Deze melding is eenvoudig te verhelpen door over te stappen naar de veiligere https-verbinding. Dit kan door middel van het installeren van een SSL-certificaat. Wij raden u dan ook aan om zo snel mogelijk een SSL-certificaat op uw website te installeren. Een SSL-certificaat zorgt er overigens ook voor dat uw website goed gevonden blijft worden door Google!

Meer informatie over SSL certificaten (Gratis) is te vinden op http://support.wned.nl/knowledgebase.php?article=78&suggest=1