Het grote verschil tussen webhosting en reseller hosting

Het grote verschil tussen webhosting en reseller hosting

 

Webhosting en reseller hosting, de eerste indruk zal waarschijnlijk wezen dat het twee compleet andere diensten zijn, echter valt dit mee in de praktijk en is het in theorie geen compleet andere dimensie.

Het verschil

Er is één groot verschil tussen beide waardoor de term reseller hosting is ontstaan en het eigenlijk al een beetje verklapt. Met een reseller pakket is het namelijk mogelijk om zélf webhosting pakketten samen te stellen en te verkopen binnen het aantal ingekochte ruimte en dataverkeer van je reseller pakket.

Reseller hosting

Met deze mogelijkheid beschik je zelf over een soort van ‘eigen’ hosting server en kan je de start van je eigen hosting bedrijf beginnen makkelijk maken. Je hebt namelijk geen zorgen over de bereikbaarheid van de server, aangezien je provider dit op zich neemt. Tevens worden updates en technische storingen ook verholpen door je provider en kun je je hierdoor volledig focussen op je eigen business en het eventueel verkopen van eigen webhosting pakketten.

Daarnaast word een reseller hosting pakket ook vaak gebruikt door een meer eisende gebruiker die graag alles in één reseller pakket wil hebben maar vervolgens wel per project of website een eigen afgescheiden hosting pakket wil gebruiken. Een reseller pakket is in dat geval een ideale oplossing en bied alle mogelijkheden die benodigd zijn.

Tot slot

Laat je vooraf goed informeren welk pakket het beste bij je persoonlijke eisen aanslaat, een reseller pakket is vaak duurder maar uitgebreider terwijl een webhosting pakket vaak goedkoper is maar meer dan voldoende is voor bijvoorbeeld 1 tot 25 kleine websites die gehost kunnen worden in hetzelfde webhosting pakket.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.