Expired Registration Recovery Policy (ERRP)

In augustus 2013 introduceerde ICANN de Expired Registration Recovery Policy (ERRP) . Hierbij moeten houders van gTLD domeinnamen ingelicht worden over de aankomende verlenging of het verlopen van hun gTLD domeinnaam.

De volgende drie e-mailberichten moeten volgens ERRP beleid van ICANN aan de registrant verzonden worden:

  1. 30 dagen voor de verloopdatum een e-mail met het bericht dat de domeinnaam binnenkort verlengd dient te worden.
  2. 7 dagen voor de verloopdatum een tweede e-mail met het bericht dat de domeinnaam binnenkort verlengd dient te worden.
  3. 1 dag na de verloopdatum een derde en laatste e-mail met de melding dat de domeinnaam is verlopen en daarbij de instructies om de domeinnaam alsnog te verlengen.

Verleng je een domeinnaam voor de datum waarop de e-mailberichten verzonden dienen te worden dan hoeven deze berichten niet verzonden te worden.

Wned verstuurt deze ERRP e-mailberichten automatisch met een "Branding" bericht.

In dit artikel beschrijven wij twee ICANN policies die van toepassing zijn voor alle gTLD domeinnamen (.COM/.NET/.ORG/.BIZ/.INFO) en alle nieuwe gTLD's zoals bijvoorbeeld .SHOP of .ONLINE.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.