Hoe verhuis ik een .COM domeinnaam naar Wned toe?

Domeinnamen met de .COM extensie worden verhuisd met een verhuiscode (EPP). Tijdens deze status die maximaal 5  werkdagen duurt heeft de huidige provider 3 opties:

  • Zij doen niks, de domeinnaam wordt dan automatisch na 5 (werk) dagen verhuisd.
  • Zij keuren de verhuizing goed, de domeinnaam wordt dan direct verhuisd. Niet elke provider biedt de mogelijkheid om een .COM verhuizing versneld uit te voeren. De providers die dit wel aanbieden doen dit vaak via een e-mail met daarin een link die aan de registrant wordt verzonden, andere providers hebben een optie in het control panel om de uitgaande verhuizing daar goed te keuren.
  • Zij keuren de verhuizing af. Een afkeuring van de verhuizing komt eigenlijk nooit voor.

Voordat je de verhuizing aanvraagt is het van belang dat de domein lock door de huidige provider van de domeinnaam is verwijderd. Een domein lock is een extra vergrendeling op een domeinnaam die ervoor zorgt dat deze niet verhuisd kan worden.

Vraag je een verhuizing aan voor een domeinnaam die is voorzien van een domein lock dan zal de verhuizing niet geaccepteerd worden en zullen we je hierover berichten hoe te handelen. Je kan je huidige hoster vragen deze al te verwijderen ongeacht of deze aan staat of niet.

Domeinnamen met de .COM extensie kunnen niet binnen 60 dagen na de registratie of een verhuizing worden verhuisd. Tot dat de 60 dagen zijn verlopen zal er ook een domein lock op de domeinnaam blijven.

Als een .COM domeinnaam binnen de afgelopen 30 dagen geregistreerd of al verhuisd is dan kan de verhuizing binnen de 30 dagen niet uitgevoerd worden. Zie ook: https://www.icann.org/resources/pages/epp-status-codes-2014-06-16-en (bij redemptionPeriod)

Soms werkt een hoster niet mee of een verkeerd mailadres staat bij de owner waardoor je bijvoorbeeld een EPP niet binnen krijgt. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom je een eigen domeinnaam niet kan verhuizen. Als je aan kunt tonen dat je de rechtmatige eigenaar bent van een .com en je komt er met je hoster niet uit? vul dan het volgende formulier in waarna ICAN contact opneemt met de huidige hoster. Formulier ICAN: https://icannportal.force.com/compliance/s/transfer

Wil je eerder aan de slag op onze servers met je domeinnaam?
je kunt alvast de nameservers aanpassen naar onze servers toe. Hiermee maak je binnen enkele uren een verbinding met onze webservers en je kunt dan alvast aan de slag op onze servers. Hoe je dit aan moet passen kan de huidige provider bij helpen. De verhuizing loopt wel door en wordt dan verder ook ongemerkt afgerond.

Onze nameservers zijn
NS1: ns1.wned-dns.eu
NS2: ns2.wned-dns.eu
NS3: ns3.wned-dns.eu

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.