Hoe activeer ik Redis in Wordpress (RedisCache DB)

Voor WordPress en vooral met zware databases is het slim on RedisCache DB te gebruiken. Hiermee is de laadtijd van je database aanzienlijk sneller en vooral als je veel moet laden zoals een webshop of een forum.

Hoe ga je te werk

1. Zet Redis aan volgens de deze beschrijving
  2. Installeer de plugin "Redis Object Cache" of direct in WordPress

Redis-Object-Cache-plugin

Zodra je Redis Object Cache geïnstalleerd hebt voeg je het volgende toe aan je het volgende toe aan je wp-config.php via files in DirectAdmin of een FTP programma

Zoek naar de regel,

/** Sets up WordPress vars and included files. */

en plaats daarboven het volgende: (vervang de gegevens welke je hebt gegenereerd in Redis)

define('WP_REDIS_HOST', '185.104.28.32');

define('WP_REDIS_PASSWORD', 'hetwachtwoord');

define('WP_REDIS_PORT', 'poortnummer');

define('WP_REDIS_MAXTTL', 60 * 60 * 24 * 5);

Sla je wp-config.php nu op.

Ga nu naar je WordPress admin instellingen en activeer Redis door op op "Activeer-Object-Cache" te klikken.

Activeer-Object-Cache-RedisNa een paar seconden zie je dat je verbonden bent waarna Redis volledig werkt. Als je geen verbinding krijgt controleer dan of je alles goed hebt ingesteld in je wp-config.php.

De eerste keer moet alles een keer inladen in Redis maar zodra een pagina bezocht is gaat  deze ook sneller, ook voor alle volgende bezoekers.