Hoe activeer ik Redis in Joomla (RedisCache DB)

Voor Joomla en vooral met zware databases is het slim on RedisCache DB te gebruiken. Hiermee is de laadtijd van je database aanzienlijk sneller en vooral als je veel moet laden zoals een webshop of een forum.

Hoe ga je te werk

Zet Redis aan volgens deze deze beschrijving

Voor Joomla heb je geen extra plugin of script nodig. Om Redis zichtbaar te maken in Joomla dien je alle stappen te volgen.

Ga in je administrator van Joomla naar Systeem en vervolgens naar de Algemene instellingen.
Algemene-instellingen-Joomla-Redis

Selecteer alle aangegeven opties en vul alle velden in volgens onderstaand voorbeeld. Onder de cache-instellingen heb je in Joomla ook nog "Sessie-instellingen". Deze kun je ook aanzetten maar voor de snelheid is dit niet nodig. Wil je deze wel instellen? Dan doe je dit op de zelfde manier. De onderste instelling bij cache kun je eventueel uit laten bij weergaveproblemen.
Cache-instellingen-Joomla-Redis

De eerste keer moet alles een keer inladen in Redis maar zodra een pagina bezocht is gaat  deze ook sneller, ook voor alle volgende bezoekers.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.