Bestanden verplaatsen in DirectAdmin

Als je een site in een subdirectory hebt staan en je wilt deze in zijn geheel verplaatsen naar bijvoorbeeld de hoofddirectory dan kunt u dat via de file explorer van DirectAdmin uitvoeren. Je klikt in DirectAdmin op de button Files/Bestanden. Je kiest voor domains, daarna het domein dat u wilt kopieren en dan de public_html.

Daarna ga je naar de betreffende directory en klik je op Geavanceerd zoeken/Advanced search rechtsbovenin en selecteer je bij items per pagina 'alles / all' en klikt u op zoek.

Vervolgens worden alle bestanden en mappen in die subdirectory getoond. Daarna klik je op de kolom 'selecteer/select'. Alle bestanden worden nu aangevinkt. Daarna klik je op 'aan prikbord toevoegen/Add to clipboard.

Nu ga je naar de directory waar je het heen wilt verplaatsen, bijvoorbeeld de public_html directory (het beste is de map eerst leeg te maken). Daar klik je op 'Move clipboard files here / Verplaats prikbord bestanden hierheen'. Je kunt ook kiezen voor de button met kopiëren als je hem niet wilt verplaatsen.

In principe wordt nu alles gekopieerd naar de nieuwe directory. Daarna moet je eventueel nog in het script de paden aanpassen naar het nieuwe pad. In joomla is dat bijvoorbeeld configuration.php. Als je het script via installatron had geïnstalleerd, dan moet u installatron ook nog even de nieuwe locatie van het script/de site laten weten. Dit doe je in installatron bij view/edit/wijzig details en dan daarna 'edit these values'.

Controleer je ook nog even of in de .htaccess file het oude pad genoemd wordt, dat moet dan ook nog aangepast worden in de .htaccess file. Dat hoeft echter niet altijd het geval te zijn.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.