Hoe installeer je een Drupal website

Om Drupal te installeren op een DirectAdmin-server, volg je de onderstaande stappen:

Stap 1: Log in op je DirectAdmin-dashboard Ga naar de DirectAdmin-loginpagina en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 2: Maak een database aan Ga naar de "MySQL Management" sectie en maak een nieuwe database aan voor Drupal. Noteer de databasegegevens, inclusief de databasegebruikersnaam en het wachtwoord.

Stap 3: Download Drupal Ga naar de officiële Drupal-website (https://www.drupal.org) en download de nieuwste versie van Drupal. Pak het gedownloade bestand uit op je lokale computer.

Stap 4: Upload Drupal-bestanden naar de server Maak verbinding met je DirectAdmin-server via een FTP-client, zoals FileZilla. Navigeer naar de gewenste map waar je Drupal wilt installeren (bijvoorbeeld "public_html") en upload alle uitgepakte Drupal-bestanden naar die map.

Stap 5: Configureer Drupal Maak een kopie van het bestand "default.settings.php" en hernoem het naar "settings.php". Open het bestand "settings.php" en zoek naar de databaseconfiguratie-instellingen. Bewerk deze instellingen met de databasegegevens die je eerder hebt genoteerd.

Stap 6: Stel de bestandsmachtigingen in Om ervoor te zorgen dat Drupal correct functioneert, moet je de bestandsmachtigingen goed instellen. Geef de mappen "sites/default/files" en "sites/default/settings.php" schrijfrechten (777) en de overige bestanden en mappen schrijf-rechten voor de webserver (bijvoorbeeld 755).

Stap 7: Start de Drupal-installatie Open je webbrowser en ga naar het domein waarop je Drupal hebt geïnstalleerd. Je zou de installatiepagina van Drupal moeten zien. Volg de instructies op het scherm om Drupal te installeren.

Stap 8: Voltooi de installatie Zodra de installatie is voltooid, wordt je gevraagd om een beheerdersaccount aan te maken. Vul de vereiste informatie in en klik op "Opslaan" om het account aan te maken. Daarna kun je inloggen op het Drupal-beheerdersdashboard en je website verder configureren.

Dat is het! Je hebt nu Drupal succesvol geïnstalleerd op je DirectAdmin-server en kunt beginnen met het bouwen van je website.