Wat is TTL (time-to-live)?

TTL (time-to-live) geeft aan hoe lang een record wordt gecached door een DNS server, zoals je ISP (Internet Service Provider).

TTL (Time To Live) geef aan hoe lang het record wordt vastgehouden bij de diverse DNS servers voor het opnieuw moet worden opgevraagd. Bij een hoge TTLĀ  duurt het langer voor DNS wijzigingen zichtbaar worden. Een te lage TTL betekent dat bij een korte onderbreking van de DNS dienst de site tijdelijk onbereikbaar kan zijn.

De TTL wordt ingevuld in secondes. Gangbare waardes voor de TTL zijn 600 (10 minuten) of 3600 (1 uur) of 86400 (1 dag). Bij ons staat TTL op 3600 seconden. Wij raden aan dit niet aan te passen als het niet nodig is.

TTL wordt weergegeven in seconden en de laagst mogelijke waarde is 600 seconden (10 minuten). De hoogst mogelijke waarde is 86400 seconden (24 uur). Als u het veld leeg laat, wordt de standaard waarde 3600 seconden (1 uur).

• Minimum TTL waarde: 600 seconden (10 minuten)
  • Maximum TTL waarde: 86400 seconden (24 uur)
  • Default TTL waarde: 3600 seconden (1 uur)

LET OP: Zet de TTL nooit lager dan 300, aangezien dit averechts werkt. Grote providers zoals Ziggo, KPN en Vodafone accepteren dit niet, en gaan dan juist maar eens per vijf uur kijken.

Artikel details

Artikel ID:
Beoordeling :