DMARC-record toevoegen in DirectAdmin

Om een DMARC-record toe te voegen aan je domein in DirectAdmin, volg je de onderstaande stappen:

1. Log in op DirectAdmin:

• Open je browser en log in op je DirectAdmin paneel met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Ga naar DNS Beheer:

• Na het inloggen, selecteer het domein waarvoor je het DMARC-record wilt toevoegen.
    • Klik op "DNS Beheer" in het menu. Dit opent een pagina waar je DNS-records kunt toevoegen en beheren.
  3. Voeg het DMARC-record toe:

• Scroll naar beneden naar het gedeelte "Een nieuw record toevoegen".
    • Voeg het volgende in:
      • Type: TXT
      • Naam: _dmarc.domeinnaam.nl. (inclusief afsluitende puntje) vervang domeinnaam.nl door jouw eigen domeinnaam.
      • Waarde: "v=DMARC1; p=none"
      • TTL: Dit veld kun je vaak leeg laten, maar het staat meestal standaard ingesteld op 3600 seconden (1 uur). Houd er echter rekening mee dat het tot 24 uur kan duren voordat de wijzigingen volledig zijn doorgevoerd.
  4. Opslaan:

• Klik op "Toevoegen" of "Opslaan" om het DMARC-record op te slaan.

Wachttijd DNS

Let op dat het tot 24 uur kan duren voordat DNS-wijzigingen volledig zijn doorgevoerd, afhankelijk van de TTL (Time To Live) instellingen van het DNS-record. Gedurende deze tijd kan het zijn dat je DMARC-record nog niet zichtbaar is of volledig actief is.

Uitgebreide DMARC-records

Als je een uitgebreidere DMARC-record wilt maken met extra opties zoals rapportage of strengere regels, kun je gebruik maken van een online DMARC-generator. Een handige tool hiervoor is de DMARC Record Generator van EasyDMARC.

Na het aanmaken van een DMARC-record, kun je controleren of het correct is ingesteld met de DMARC Lookup Tool. (TTL)

Dit is hoe je eenvoudig een basis DMARC-record toevoegt aan je domein via DirectAdmin.