Geen ondersteuning voor externe e-mailservices

Als hostingprovider hebben wij een duidelijk gedefinieerd beleid met betrekking tot ondersteuning voor externe e-mailservices, zoals Microsoft Exchange, Microsoft 365, Google Suite MX, Soho Mail, en vergelijkbare diensten. Deze route is bedoelt op het feit dat de e-mailtransacties niet via onze servers verlopen. Zodra de lokale mailhosting is uitgeschakeld en niet langer gebruikmaakt van onze IP-adressen, eindigt onze verantwoordelijkheid en ondersteuning voor e-mailservices.

Onze focus ligt op het faciliteren van lokale mailhosting via onze infrastructuur, waarvoor we optimale ondersteuning kunnen bieden. Het niet ondersteunen van externe e-mailservices is gebaseerd op praktische overwegingen en de complexiteit die gepaard gaat met het beheren van diverse configuraties van externe e-mailservers. Deze keuze stelt ons in staat om onze dienstverlening te optimaliseren en een betrouwbare omgeving te waarborgen voor klanten die gebruikmaken van onze lokale mailhostingdiensten.

Het besluit om geen ondersteuning te bieden voor externe e-mailservices is ingegeven door het feit dat wij geen controle hebben over configuraties buiten onze eigen infrastructuur. Het uitschakelen van de Mail (MX) en het niet langer laten verlopen van e-mail via onze IP-adressen betekent dat onze betrokkenheid bij de e-mailstromen eindigt.

Wij kunnen geen verantwoordelijkheid nemen voor aanpassingen in het Domain Name System (DNS) die betrekking hebben op externe e-mailservices, omdat deze buiten ons beheer vallen. Dit betekent dat, zodra de MX is uitgeschakeld, geen enkele wijziging in de DNS nog invloed heeft op e-mail vanaf onze servers.

Wij benadrukken het belang van begrip bij onze klanten omtrent deze beleidsbeslissing. Het stelt ons in staat om ons te concentreren op de aspecten van hosting die binnen onze beheerssfeer vallen. Door geen ondersteuning te bieden voor externe e-mailservices, kunnen wij onze middelen richten op het waarborgen van de prestaties, beveiliging en beschikbaarheid van onze lokale mailhostingdiensten.

Indien er behoefte is aan verdere verduidelijking of specifieke informatie met betrekking tot dit beleid, staan onze supportteams klaar om de nodige assistentie te bieden binnen de grenzen van ons aangegeven ondersteuningsbereik. Wij streven naar transparantie en open communicatie om ervoor te zorgen dat onze klanten volledig op de hoogte zijn van de diensten die wij aanbieden en de bijbehorende ondersteuningsgrenzen.