DDOS aanvallen leggen webhosters offline

27-11-2013 - DDOS aanvallen leggen webhosters offline

Op Woensdag 27 November 2013 hebben enkele grote bot netwerken ervoor gezorgd dat meerdere grote webhosters tijdelijk offline zijn geweest. Groten getale dataverkeer werd richting hun netwerk gestuurd waardoor de inkomende transit glasvezels vol raakten en het verkeer niet meer konden verwerken. Hierdoor ontstond er een hoge packetloss en in sommige gevallen zelfs complete downtime voor de webhosters.

Afgelopen tijd vaker last van DDOS aanvallen

De laatste maanden zien we steeds vaker grote cyber aanvallen(DDOS-en) voorbij komen welke iedere keer in grootte toenemen. Het is daarom voor welke webhosters steeds moeilijker om ervoor te zorgen dat ze voldoende capaciteit aanwezig hebben om een dergelijke aanval tegen te gaan en voldoende capaciteit vrij te houden voor het juiste verkeer. Enkele providers hebben eerder al maatregelen genomen met anti DDOS apparatuur, echter lopen ze nu tegen de problemen aan dat deze apparaten prima hun werk doen, maar de inkomende lijnen helaas toch vol raken.

Een belangrijke factor van de DDOS aanvallen

Aansluitingen van clienten zijn de afgelopen jaren sterk in snelheid gestegen. Dit betekend ook gelijk dat met minder gehackte clienten een zeer grote DDOS gestart kan worden doordat de clienten een grotere internet snelheid thuis hebben liggen. Webhosters anticiperen hier op met het uitbreiden van de netwerk capaciteit en het verhogen van de snelheid van hun glasvezels, echter zijn ze helaas nog steeds niet opgewassen tegen de grote hoeveelheden mbits die deze gehackte clienten door sturen naar het netwerk van de webhosters toe.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.