.ES-domeinnaam algemeen

Restricties: Ja 

Er worden enkele aanvullende gegevens gevraagd voor alle contacten die worden opgegeven.

Natuurlijk Persoon: ID card nummer / paspoortnummer

Bedrijf: KVK nummer

Let op! Als de klant in Spanje woont, moet het wel opgevraagd worden! In dat geval zal een NIF (bedrijf) of NIE (particulier) aangeleverd moeten worden.

Ook mogen er geen punten in de naam staan. Dus niet J. Doe, maar enkel de volledige naam John Doe.

Properties toevoegen:     Esnic:

Nummer: kvk nummer bedrijf

Entity type: 47 Association voor bedrijven.

Spaans adres, dan:

Nummer: NIE of NIF

Entity type: 1 individual (particulieren)

                     877 others (bedrijven)

Let op! Bij een Spaans adres moet ook de Staat ingevuld zijn! Het adres en dus de staat moet gelijk zijn als dat wat op het NIF/ CIF vermeld is. Vraag hier dus naar! Provincie lijst om te gebruiken https://en.wikipedia.org/wiki/Provinces_of_Spain. / de officiële lijst en je mag geen : of / streepjes op een letter gebruiken. Zodra de properties zijn toegevoegd, moet de domeinnaam handmatig via het MTR-systeem worden geregistreerd/ verhuist. Je gebruikt hierbij als registrant handle, de klanthandle waar de properties aan toegevoegd zijn. De admin handle moet een natuurlijk persoon zijn. Bij een bedrijfsregistratie, moet er dus een aparte handle voor de klant worden aangemaakt op naam van de contactpersoon. Deze handle wordt als admin gebruikt. Bij een particulier account kun je dus wel de reg handle gebruiken.

Validatie nodig: Ja, er wordt een validatie email naar het account email adres verzonden. Dit moet binnen 30 dagen gebeuren, anders wordt de registratie geannuleerd.

Whois Privacy: Nee (ook niet mogelijk bij een .ES)

Verhuizen domeinnaam: Bij een .es is geen autorisatiecode nodig. Na het aanvragen van de  verhuizing moet het admin contact 2 mails accepteren ter bevestiging van de verhuizing. Dit moet binnen 10 dagen. (meer info)

Let op! Verhuizing en houder wijziging gaat niet tegelijk. De houder moet dus voor of na de verhuizing gewijzigd worden. Liever ervoor! Bij een inkomende verhuizing moet de naam exact hetzelfde zijn als de naam waar de domeinnaam nu op geregistreerd staat. Geen . mag anders staan.

Verhuistijd: direct
PendingDelete: 10 dagen
WHOIS update & server: 1 - 5 uur, http://www.dominios.es/dominios/es/busca-tu-dominio
Registry: http://www.dominios.es/dominios/ 

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.