Hoe kan ik een domein pointer instellen?

Soms is het prettig als u meerdere domeinnamen naar dezelfde website kunt verwijzen. Het is mogelijk om dit via een redirect (doorverwijzing) te doen maar soms wilt u de domeinnaam in de adresbalk behouden. Hoe u dit instelt leggen we in deze handleiding maar al te graag voor u uit!

Wilt u toch liever een normale redirect (301) gebruiken? Dan kunt u de handleiding "Hoe maak ik een redirect (doorverwijzing) via DirectAdmin?" volgen!

Om uw domeinnaam te wijzigen dient u naar uw DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die u na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Stap 1
Nadat u bent ingelogd selecteert u het domein waar u de verwijzing wilt toepassen
Scroll daarna een stukje naar onderen totdat u uitkomt bij “Advanced Features”.
Vervolgens klikt u op “Domain Pointers”.

Stap 2
Nu komt u op de pagina terecht waar u de pointer (verwijzing) kunt toevoegen. Voeg het gewenste domein in en zorg ervoor dat "Create as an allias" aangevinkt staat. Wanneer dit uit staat zal het ingestelde domein doorlinken naar het hoofddomein en het domein dus niet in de adresbalk blijven staan. Klik vervolgens op "Add" om de verwijzing toe te passen.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.