Hoe maak ik een redirect (doorverwijzing) via DirectAdmin?

Soms is het gemakkelijker om een link te delen dat "uwdomein.nl/fotomap" heet in plaats van "uwdomein.nl/img/13-06-2014_11:42.jpg". Via deze handleiding is het mogelijk om een bepaalde URL door te verwijzen naar een andere URL. Het is natuurlijk ook mogelijk om door te verwijzen naar een andere website. U moet natuurlijk wel weten hoe u dat doet! In deze handleiding leggen we je dat maar al te graag uit!

Stap 1
Om een doorverwijzing (redirect) aan te maken dient u naar uw DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email die u na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Nadat u bent ingelogd selecteert u het domein waarbij u de doorverwijzing (redirect) wilt aanmaken.
Scroll daarna een stukje naar onderen totdat u uitkomt bij “Advanced Features”.
Vervolgens klikt u op “Site Redirection”.

Stap 2
U komt nu op de pagina terecht waar u de doorverwijzing (redirect) kunt aanmaken. Vul in het bovenste veld hetgeen in dat moet gaan verwijzen naar een andere URL. En vul in het onderste veld hetgeen in waar het naar toe moet verwijzen. Onderstaand nog een voorbeeld:

Het beste is om als redirect type 301 te gebruiken.

In het voorbeeld willen we dat uwdomein.nl/naamnaarmap doorverwijst (redirect) naar https://websitenaam.nl. Wanneer u naar iets op uw eigen site wilt verwijzen voer je hier gewoon de URL van het betreffende bestand/de betreffende map in. Nadat u de gegevens hebt ingevoerd drukt u natuurlijk op de "Save" button waarna de doorverwijzing binnen enkele minuten zal werken.

Status code
Wanneer u gebruik maakt van een redirect of doorverwijzing dan zal uw domeinnaam een andere http status code krijgen. In plaats van een http response status code 200, een http response status code 301 of een http response status code 302. Bij het instellen van de redirect heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een 301 of een 302.  Meer informatie over http response status codes en de betreffende 301 of 302 http response status code vindt u op deze pagina: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_HTTP_status_codes.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.