WP-Cron (wp-cron.php) uitzetten voor snellere prestaties

WordPress heeft één nare eigenschap waardoor je website aanzienlijk trager van kan draaien en dat is door de WordPress Cron (wp-cron.php bestand).

Zodra er een bezoeker op jouw website komt wordt er door WordPress automatisch wp-cron.php aangeroepen en als er taken zijn worden deze per direct uitgevoerd. Terwijl dit bij een normale website helemaal niet nodig is. (En al helemaal niet bij elke pagina bezoek)

Deze taak kan je ook eenmalig (Bijvoorbeeld in de nacht) en in sommige gevallen geplanned uitvoeren. Hierbij is 1 keer per 30 minuten of zelfs 1 keer per uur voldoende.

Als je website dus nagenoeg nooit wordt aangepast is 1 nachtelijke cron voldoende. Het is in ieder geval niet bij elke bezoeker nodig. Hoe meer bezoekers hoe trager de website en dat moet juist andersom door bijvoorbeeld caching toe te passen.

Hoe schakel je de WordPress Cron uit en laat je de server dit afhandelen?

Open allereerst het bestand “wp-config.php” deze bevind zich in de public_html folder.

Zet onderaan het bestand maar BOVEN de volgende regel
“/* That's all, stop editing! Happy publishing. */”

De tekst:
define('DISABLE_WP_CRON', true);

Na het toevoegen moet er dit in jouw “wp-config.php” staan.

define('DISABLE_WP_CRON', true);
“/* That's all, stop editing! Happy publishing. */”

DirectAdmin Cronjob instellen

Als je bent ingelogd in DirectAdmin kan je onder “Advanced Features” naar “Cronjobs” gaan.
Hier kan je dan een nieuwe Cronjob aanmaken met onderstaande commando.

wget -q -O - https://domeinnaam.nl/wp-cron.php >/dev/null 2>&1
(vervang domeinnaam.nl voor je eigen domeinnaam)

Qua tijden is ons advies het volgende:
Webshops: Elke 30 a 60 minuten.
Webshops met Caching: Elke 30 minuten
Normale websites: 1 Keer per nacht. (Bijvoorbeeld 07:00 in de ochtend)
Normale websites met caching: 1 keer per 10 uur.

Je gewenste tijden instellen en opslaan. Je website is meteen merkbaar sneller.