Hoe maak ik een wildcard domeinnaam aan?

Je kunt een gratis Wildcard-domeinnaam aanmaken met behulp van onze whitelabel-domein "WITXL.nl" in DirectAdmin, onder het tabblad "Domeinbeheer". Dit domein zal direct actief zijn en je kost niets. Het is ideaal voor een website die nog in ontwikkeling is (under construction). Een voorbeeld van een Wildcard-domeinnaam zou zijn "uniekenaam.witxl.nl".

Een Wildcard-domeinnaam is een volledig functionerend domein zonder dat je deze hoeft te registreren. Wij hebben hiervoor witxl.nl beschikbaar gemaakt. Het proces voor het aanmaken van een Wildcard-domeinnaam is als volgt:

Kies een unieke naam, bijvoorbeeld je voornaam en achternaam zonder spaties. Als de naam niet uniek is, kan deze mogelijk al in gebruik zijn in onze DNS en zal deze niet werken onder jouw account. Je kunt dit vooraf testen door de naam in te voeren in je internetbrowser. Je unieke naam zal er dan bijvoorbeeld zo uitzien: voornaamachternaam.witxl.nl (vergeet niet om witxl.nl toe te voegen om de Wildcard te laten werken). Na ongeveer 5 minuten is de DNS verwerkt en kun je aan de slag met je gratis domeinnaam. Deze zal niet verlopen zolang je deze niet verwijdert en kan ook niet door een andere persoon worden gebruikt (installatie).

Nadat je website klaar is in je testomgeving, kun je de bestanden vanuit je Wildcard-domeinnaam eenvoudig overzetten naar je live domeinnaam.

Dit proces biedt verschillende voordelen. Ten eerste hoef je geen extra kosten te maken, omdat de Wildcard-domeinnaam gratis is. Het stelt je in staat om je website te ontwikkelen zonder dat deze direct toegankelijk is voor het grote publiek. Je kunt de functionaliteit en het ontwerp testen voordat je de website live zet. Daarnaast biedt het ook een handige manier om je website te verplaatsen van je testomgeving naar je uiteindelijke live omgeving, zonder dat je alle bestanden opnieuw hoeft te uploaden.

Met onze whitelabel-domein "WITXL.nl" en de mogelijkheid om gratis Wildcard-domeinnamen aan te maken, willen we je een eenvoudige en kosteneffectieve oplossing bieden voor het ontwikkelen en lanceren van je website. Het enige wat je hoeft te doen, is een unieke naam bedenken en binnen enkele minuten ben je klaar om aan de slag te gaan.