Hoe maak ik de cache van mijn webbrowser leeg?

Als u de cache van de webbrowser leegmaakt, worden de nieuwste versies van webpagina's en programma's in de browser geladen.

Voor u alle stappen doet kunt u het beste eerst F5 (of CTRL + F5) proberen. Meestal volstaat dit om de pagina goed weer te geven.

Mocht het onderstaande niet (goed) werken, haal dan het stroom van uw modem, en eventueel uw router af en zet deze na 5 minuten weer aan. Het kan gebeuren dat bij u het interne netwerk ook cached.

Internet Explorer
  1. Klik op de menubalk van Internet Explorer op Extra
  2. Klik op Internetopties
  3. Klik op het tabblad Algemeen
  4. Klik op Verwijderen in de sectie Tijdelijke internetbestanden
  5. Als hiermee het probleem niet wordt opgelost, voert u deze stappen nogmaals uit en start u de computer opnieuw op.
Firefox
  1. Klik op de menubalk van Firefox op Edit (Bewerken)
  2. Klik op Preferences (Voorkeuren) in het menu Edit (Bewerken)
  3. Vouw het menu Advanced (Geavanceerd) uit door op het plusteken te klikken
  4. Klik op Cache
  5. Klik op Clear Cache (Cache leegmaken)
Chrome
  1. Klik op de werkbalk van de browser op het pictogram met de moersleutel
  2. Selecteer Tools (Extra)
  3. Selecteer Clear browsing data (Browsegegevens wissen)
  4. Selecteer in het dialoogvenster de vakjes van de soorten informatie die u wilt verwijderen
  5. Gebruik het menu bovenaan om te bepalen hoeveel gegevens u wilt verwijderen. Selecteer de begintijd om alles te verwijderen
  6. Klik op Clear browsing data (Browsegegevens wissen)
Opera
  1. Klik in de menubalk van Opera op Edit (Bewerken)
  2. Klik in het menu File (Bestand) op Preferences (Voorkeuren)
  3. Klik op het menu History and Cache (Geschiedenis en cache)
  4. Klik op Cache
  5. Klik op OK om het menu Preferences (Voorkeuren) te sluiten.
  6. Meer informatie vindt u op de ondersteuningspagina over de webcache van Opera.
AOL
  1. Meer informatie vindt u op de ondersteuningspagina over de webcache van AOL.
  2. Raadpleeg ook de Help-pagina van java.com over AOL-onderwerpen.