Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Registratie

1. Wat is een domeinnaam?
Een domeinnaam is het leesbare adres van een website. Elke website heeft eigenijk een numeriek adres (het zogenoemde IP-adres). Maar dit is lastig te onthouden. Daarom is de domeinnaam uitgevonden. Een domeinnaam koppelt het numerieke adres aan een domeinnaam.

2. Wordt een domeinnaam altijd op mijn (bedrijfs)naam geregistreerd?
In principe wordt een domeinnaam altijd vastgelegd met de door u verstrekte gegevens. Dit kan zowel een natuurlijk persoon, als rechtspersoon zijn. Klik hier om te controleren of uw gewenste domeinnaam beschikbaar is

3. Kan ik als particulier een domeinnaam vastleggen?
Ja, u kunt ook als particulier een domeinnaam registreren. Hierbij wordt de domeinnaam op uw naam gezet. Klik hier voor de beschikbaarheid van uw gewenste domeinnaam

4. Kan ik een domeinnaam anoniem registreren?
Ja, als u wilt kunnen wij een domeinnaam anoniem voor u registreren. Indien iemand informatie van uw domeinnaam opvraagt, worden de gegevens van Wned.nl getoond. Klik hier voor de beschikbaarheid van uw gewenste domeinnaam

5. Hoe lang duurt het voordat ik mijn domeinnaam kan gebruiken?
Wij streven ernaar om een domeinaam zo snel mogelijk vast te leggen. Dit betekent binnen 2 uur waneer de factuur is voldaan. Wanneer de domeinnaam is vastgelegd, duurt het maximaal 72 uur voordat dit wereldwijd bekend is. Gedurende deze periode ligt de domeinnaam wel al vast en kan deze niet meer door een ander worden geregistreerd.

6. Als ik nu alleen mijn domeinnaam registreer, kan ik dan later een hosting pakket nemen?
Ja, u kunt nu een domeinnaam vastleggen en op een later moment een bijpassend hostingplan kiezen. Wanneer u echter op korte termijn een hostingpakket denkt af te nemen, raden wij u aan om dit meteen te doen. Zowel hostingpakketten als domeinnamen worden indien achteraf apart berekend en krijgen hierdoor mogelijk verschillende factuur datums.
Klik hier voor de diverse hostingpakketten

7. Krijg ik bij een domeinregistratie ook toegang tot het configuratiescherm?
Ja, bij een domeinregistratie krijgt u toegang tot het configuratiescherm, wat ook wel het control panel wordt genoemd. De inloggegevens ontvangt u per mail inklusief de link naar het controlpaneel. Hier kunt u alles instellen omtrent uw domeinnaam. Denk bijvoorbeeld aan: het aanmaken van e-mailaccounts, het wijzigen van DNS instellingen, het doorverwijzen van de domeinnaam naar een andere domeinnaam, etc. Wned.nl gebruikt het control panel van DirectAdmin.

Voor de inlogpagina

8. Hoe kan ik een extra domeinnaam aanvragen?
Klik hier voor het aanvragen van een extra domeinnaam
Als u uw gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt, dan wordt de aanvraag automatisch aan uw account gekoppeld.

9. Moet ik voor elke domeinnaam waar ik een website op wil een extra hostingpakket aanschaffen?
Nee, u mag in alle hostingpakketten van Wned.nl een aantal websites en domeinnamen onderbrengen, dit verschilt per pakket. Wel dient u de extra domeinen aan te schaffen, u kunt dit later toevoegen aan uw account en hierdoor zijn alle domeinnamen afzonderlijk te gebruiken. Wanneer u daarnaast een extra domeinnaam in uw hostingpakket wilt plaatsen, betaalt u alleen de registratie kosten van de extensie.

Instellingen

10. Als ik een domeinnaam zonder hostingpakket registreer, kan ik dan wel e-mailen?
Ja, dat is mogelijk. U krijgt bij een domeinregistratie een postmaster mailbox van 100MB meegeleverd. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om bij de domeinnaam verschillende e-mailaccounts (adressen) aan te maken. Deze adressen kunt u echter alleen door laten linken naar uw eigen e-mailadres. De aangemaakte e-mailaccounts kunnen dus niet direct gebruikt worden om mee te mailen.

11. Als ik een domeinnaam zonder hostingpakket registreer, kan ik dan mijn eigen DNS servers gebruiken?
Ja, het is mogelijk om de DNS instellingen te wijzigen. Wanneer u de instellingen aanpast, moet u er wel rekening mee houden dat het Web Component uitgeschakeld wordt. Wanneer u de DNS instellingen van de e-mail aanpast dient u het E-mail Component uit te schakelen. Door dit te doen, wordt u doorverwezen naar uw DNS instellingen en niet naar de standaard instellingen van Wned.nl.

12. Ik heb een domeinnaam geregistreerd bij jullie maar ik kan geen bestanden op jullie server plaatsen.
Wanneer u alleen een domeinnaam besteld heeft, is het niet mogelijk om bestanden op de server van Wned.nl te plaatsen. Een domeinnaamregistratie voorziet uitsluitend in de registratie van een domeinnaam. Om bestanden op de server te kunnen plaatsen, dient u ruimte te reserveren op de servers van Wned.nl. Tevens kunt u ervoor kiezen om een eigen server te nemen.
Klik hier voor meer mogelijkheden over servers bij Wned.nl.

13. Wordt mijn e-mail op virussen gecontroleerd?
Ja, dit kunt u ook aanvinken wanneer u een nieuw e-mailaccount aanmaakt in het control panel.

14. Hoe kan ik het adres van mijn domein behouden in de adresbalk?
U kunt een null frameset bij ons op de server plaatsen waarin wordt doorverwezen naar de door u gewenste url. Op deze manier blijft uw domeinnaam in de adres balk van de browser zichtbaar.

15. Hoe koppel ik een website aan een domeinnaam?
Om een website aan uw domeinnaam te koppelen, heeft u een hostingpakket nodig. Webhosting is een online dienst waar ruimte aangeboden wordt. Hier kan allerlei content, welke via een website toegankelijk is (denk aan tekst, afbeeldingen, video's, etc.), opgeslagen worden. Wanneer u een webhostingpakket bij Wned.nl afneemt, huurt u dus eigenlijk een stukje ruimte op de servers bij ons.

16. Hoe leid ik mijn domeinnaam om (redirecten)?
Volg de onderstaande handelingen om uw domeinnaam omleiden naar een andere url:

1. Log in in uw account, "DirectAdmin"
2. Klik op de desbetreffende domeinnaam die u wilt omleiden
3. Klik op 'Site Redirection' onder Advanced Features
4. Vul de gegevens in vanaf waar en waar naartoe u wilt omleiden
5. Klik op 'Save'

De zou nu moeten werken. Is dit niet de oplossing? Mail zo specifiek mogelijk het probleem naarvia het contact formulier onder vermelding van uw inlognaam/domeinnaam.

17. Ik kan geen bestanden bij jullie op de server plaatsen
Wanneer u geen bestanden op de server kunt plaatsen bij ons, maakt u waarschijnlijk gebruik van een domeindienst. Dit betekent dat u momenteel nog niet gebruik maakt van een hostingpakket bij ons. U kunt met een domeindienst maximaal 1MB aan bestanden bij ons op de server plaatsen. Een domeindienst voorziet eigenlijk uitsluitend in de registratie van een domeinnaam. Om uw complete website bij ons op de server te kunnen plaatsen heeft u een hostingpakket nodig.

18. Mijn domeinnaam werkt wel zonder er www. ervoor, maar wanneer ik de domeinnaam probeer te benaderen met www. ervoor werkt de domeinnaam niet
Waarschijnlijk is uw "Server Alias" voor "www" verdwenen.

Neem direct contact op met ons via het contact formulier

Verhuizen / Opzeggen


19. Hoe verhuis ik een domeinnaam naar wned.nl?
Er zijn verschillende procedures om een domeinnaam naar Wned.nl te verhuizen. Hieronder volgt uitleg over de te volgen procedures. Let op! Enkele extensies zijn lastig of niet te verhuizen. Mocht uw extensie er niet tussen staan, neem dan contact op via het contact formulier.

Een .nl domeinnaam naar Wned.nl verhuizen:
1. Zeg de domeinnaam op bij de huidige hostingpartij en geef aan dat u deze wilt verhuizen naar Wned.nl
2. De huidige hostingpartij stuurt u een token (autorisatiecode) toe welke nodig is om de domeinnaam te kunnen verhuizen
3. Stuur deze token, onder vermelding van de domeinnaam, door naar Wned.nl
4. Wned.nl zet de verhuizing in gang. Binnen 5 werkdagen is de domeinnaam verhuisd

Een .com/net/.org/.biz/.info domeinnaam verhuizen:
1. Zeg de domeinnaam op bij de huidige hostingpartij en geef aan dat u deze wilt verhuizen naar Wned.nl
2. De huidige hostingpartij stuurt u een token (autorisatiecode) toe welke nodig is om de domeinnaam te kunnen verhuizen (Let op! Deze code is enkele dagen geldig)
3. Laat de verhuizing ondertussen in gang zetten door Wned.nl. Let wel dat het e-mailadres waar de domeinnaam op geregistreerd staat correct is.
4. Open de bevestigings e-mail en geef akkoord voor de verhuizing door de autorisatiecode in te vullen.
5. Wanneer akkoord verleend is, zal de domeinnaam van 1 tot 7 dagen verhuisd zijn naar Wned.nl.

Populaire extensies registreren wij realtime en is binnen enkele uren verhuisd. Mogelijk kunt u na de verhuizing niet meer bij de oude webhosting, wij raden u dan ook aan om alle data voor de aanvraag te back-uppen. Indien nodig kunnen wij uw data verplaatsen, geeft dit aan bij de aanvraag of mail via het contact formulierDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Indien u nog enkele dagen van uw vorige server gebruik wenst te maken doe dan een aanvraag zonder verhuiscode en stuur deze apart op via het contact formulier waneer u verhuisd wenst te worden.

Een .eu/.be domeinnaam verhuizen:
1. Zeg de domeinnaam op bij de huidige hostingpartij en geef aan dat u deze wilt verhuizen naar Wned.nl
2. Wned.nl zet de verhuizing in gang. Let wel dat het e-mailadres waar de domeinnaam op geregistreerd staat correct is.
3. Open de bevestigings e-mail en geef akkoord voor de verhuizing (niet bij alle extensies) door op de link te klikken en daar akkoord te geven voor de verhuizing.
4. Wanneer akkoord verleend is, zal de domeinnaam tusen 1 tot 7 dagen verhuisd zijn naar Wned.nl

Tot slot, raden wij u aan betijds een verhuizingsaanvraag in te dienen bij Wned.nl. Uit ervaring blijkt dat sommige extensies langer tijd in beslag nemen doordat bijvoorbeeld het e-mailadres van de domeinnaamhouder bijvoorbeeld niet klopt.

20. Hoe verhuis ik een domeinnaam naar een andere provider??
Om een domeinnaam naar een andere provider te verhuizen gaat u naar uw klantenpaneel via www.wned.nl/Klanten. Let wel op dat u de domeinnaam ten minste een maand voor het einde van de contractsperiode opzegt.

21. Hoe kan ik mijn domeinnaam opzeggen?
Ga naar uw klantenpaneel via www.wned.nl/Klanten. Let wel op dat u de domeinnaam ten minste een maand voor het einde van de contractsperiode opzegt.

22. Wat is een autorisatiecode / authcode / token?
Een autorisatiecode/authcode/token is een code waarmee een domeinnaam verhuisd kan worden naar een andere provider. Deze code/token is over het algemeen een reeks cijfers of karakters die 'niet te verzinnen' is. Echter werkt niet iedere domein extensie met een code. De extensies die hier voornamelijk mee werken zijn .nl/.com/.net/.org/.biz/.info.

Het verstrekken van de code/token gebeurt door de huidige provider.

23. Kan ik mijn domeinnaam doorverkopen?
Ja, het is mogelijk om uw domeinnaam te verkopen aan een andere partij. Wanneer u een domeinnaam verkoopt bent u geheel vrij in het bepalen van de prijs. Wanneer u moeite heeft, met het vaststellen van een geschikte prijs, kan onze verkoop afdeling hier uiteraard bij helpen.

Heeft u een akkoord bereikt? Dan raden wij aan om eerst te wachten tot het bedrag op uw rekening staat voordat u de naamswijziging op de domeinnaam doorgeeft. De gegevens van de domeinnaamhouder zijn te wijzigen via www.wned.nl/Klanten

24. Kan ik WordPress, Joomla, Drupal of andere systemen installeren? 
Onze servers zijn geschikt voor alle bekende CMS systemen als WordPress, Joomla, Drupal, Typo3, cms-made simple, PyroCMS enzovoorts. Om een overzicht te krijgen van de meest gebruikte systemen waar onze servers ook voor geschikt zijn kunt u via deze link zien. Wij raden overigens wel aan om de PHP versie om te zetten naar de nieuwste versie PHP. Zie: Php-5.3 modus. Wij kunnen u hierbij helpen.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.