Hoe installeer je een Joomla website

Om Joomla handmatig te installeren op een DirectAdmin-server, volg je de onderstaande stappen:

1. Log in op DirectAdmin: Ga naar de DirectAdmin-beheerderspagina en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

2. Domein toevoegen: Als je nog geen domein hebt toegevoegd aan je DirectAdmin-account, moet je dit doen voordat je Joomla kunt installeren. Ga naar "Domain Setup" en voeg je domein toe aan de lijst.

3. Download de Joomla-installatie: Ga naar de officiële Joomla-website (https://www.joomla.org) en download de nieuwste versie van Joomla. Je krijgt een zipbestand met de Joomla-bestanden.

4. Bestanden uploaden: Upload het gedownloade Joomla-zipbestand naar de gewenste locatie op je DirectAdmin-server (standaard is het de "public_html map)". Dit kan worden gedaan via de DirectAdmin File Manager of met een FTP-client zoals FileZilla.

5. Bestanden uitpakken: Pak het Joomla-zipbestand uit op de server. Selecteer het zipbestand in de File Manager en klik op "Extract" of gebruik een FTP-client om het zipbestand op je server uit te pakken.

6. Database maken: Ga naar "MySQL Management" in DirectAdmin en maak een nieuwe database aan voor Joomla. Noteer de databasegegevens (database naam, gebruikersnaam en wachtwoord) omdat je deze nodig hebt tijdens de Joomla-installatie.

7. Joomla-configuratie: Ga in je webbrowser naar de URL van je domein om de Joomla-installatie te starten. Je ziet het Joomla-installatiescherm waarin je de volgende informatie moet invoeren:

• Taal: Selecteer de taal van je keuze.
  • Site-instellingen: Voer de naam van je website en je e-mailadres in.
  • Database-instellingen: Voer de databasegegevens in die je hebt genoteerd tijdens het maken van de database in DirectAdmin.
  • Overige instellingen: Configureer eventuele andere gewenste instellingen.
  1. Installatie voltooien: Klik op de knop "Installatie voltooien" of "Verdergaan" om de Joomla-installatie te voltooien. De installatiewizard zal de nodige configuratie uitvoeren en je een melding geven wanneer het proces is voltooid.

2. Verwijder de installatiemap: Na de succesvolle installatie is het belangrijk om de Joomla-installatiemap te verwijderen voor veiligheidsredenen. Gebruik de File Manager of een FTP-client om de map met de naam "installation" te verwijderen uit de Joomla-bestandsstructuur op de server.

Dat is alles! Je hebt Joomla succesvol geïnstalleerd op je DirectAdmin-server. Je kunt nu inloggen op het Joomla-beheerdersdashboard door naar de URL van je domein gevolgd door "/administrator" te gaan (bijv. http://jouwdomein.nl/administrator). Hier kun je je website beheren en aanpassen.