Hoe installeer je een Joomla website

Om Joomla handmatig te installeren op een DirectAdmin-server, volg je de onderstaande stappen:

 1. Log in op DirectAdmin: Ga naar de DirectAdmin-beheerderspagina en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

 2. Domein toevoegen: Als je nog geen domein hebt toegevoegd aan je DirectAdmin-account, moet je dit doen voordat je Joomla kunt installeren. Ga naar "Domain Setup" en voeg je domein toe aan de lijst.

 3. Download de Joomla-installatie: Ga naar de officiële Joomla-website (https://www.joomla.org) en download de nieuwste versie van Joomla. Je krijgt een zipbestand met de Joomla-bestanden.

 4. Bestanden uploaden: Upload het gedownloade Joomla-zipbestand naar de gewenste locatie op je DirectAdmin-server (standaard is het de "public_html map)". Dit kan worden gedaan via de DirectAdmin File Manager of met een FTP-client zoals FileZilla.

 5. Bestanden uitpakken: Pak het Joomla-zipbestand uit op de server. Selecteer het zipbestand in de File Manager en klik op "Extract" of gebruik een FTP-client om het zipbestand op je server uit te pakken.

 6. Database maken: Ga naar "MySQL Management" in DirectAdmin en maak een nieuwe database aan voor Joomla. Noteer de databasegegevens (database naam, gebruikersnaam en wachtwoord) omdat je deze nodig hebt tijdens de Joomla-installatie.

 7. Joomla-configuratie: Ga in je webbrowser naar de URL van je domein om de Joomla-installatie te starten. Je ziet het Joomla-installatiescherm waarin je de volgende informatie moet invoeren:

 • Taal: Selecteer de taal van je keuze.
 • Site-instellingen: Voer de naam van je website en je e-mailadres in.
 • Database-instellingen: Voer de databasegegevens in die je hebt genoteerd tijdens het maken van de database in DirectAdmin.
 • Overige instellingen: Configureer eventuele andere gewenste instellingen.
 1. Installatie voltooien: Klik op de knop "Installatie voltooien" of "Verdergaan" om de Joomla-installatie te voltooien. De installatiewizard zal de nodige configuratie uitvoeren en je een melding geven wanneer het proces is voltooid.

 2. Verwijder de installatiemap: Na de succesvolle installatie is het belangrijk om de Joomla-installatiemap te verwijderen voor veiligheidsredenen. Gebruik de File Manager of een FTP-client om de map met de naam "installation" te verwijderen uit de Joomla-bestandsstructuur op de server.

Dat is alles! Je hebt Joomla succesvol geïnstalleerd op je DirectAdmin-server. Je kunt nu inloggen op het Joomla-beheerdersdashboard door naar de URL van je domein gevolgd door "/administrator" te gaan (bijv. http://jouwdomein.nl/administrator). Hier kun je je website beheren en aanpassen.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.