Hoe koppel ik mijn domeinnaam aan een Shopify website

1. Het koppelen van een domeinnaam aan een Shopify-website via DirectAdmin van Wned omvat een aantal stappen. Hier is een algemeen overzicht van wat je moet doen:

1. Log in op DirectAdmin:
      Ga naar de DirectAdmin-webinterface en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

2. Zoek je domeininstellingen:
      Binnen DirectAdmin, zoek naar de sectie die te maken heeft met domeinbeheer of DNS-instellingen. De exacte locatie en naam van deze sectie kunnen variƫren, maar het zou meestal iets als "Domeinbeheer" of "DNS-beheer" moeten zijn.

3. Maak een DNS-record voor je domein:
      Voeg een DNS-record toe om je domein naar de Shopify-server te verwijzen. Je moet een CNAME-record (Canonical Name) of een A-record (IPv4-adres) maken, afhankelijk van de instructies van Shopify. De exacte waarden die je moet gebruiken, vind je in het Shopify-dashboard. Meestal ziet het eruit als iets als shops.myshopify.com voor een CNAME-record of een IP-adres voor een A-record.

4. Wacht op DNS-propagatie:
      Het kan enige tijd duren voordat de DNS-wijzigingen zijn doorgevoerd en overal zijn bijgewerkt. Dit kan enkele uren tot maximaal 48 uur duren.

5. Shopify-configuratie:
      Ga naar je Shopify-dashboard en configureer je winkelinstellingen om je aangepaste domeinnaam te gebruiken. Shopify heeft mogelijk specifieke instructies en vereisten voor dit proces.

6. Test je domein:
      Zodra de DNS-propagatie is voltooid, kun je je domein in een webbrowser testen om te controleren of het naar je Shopify-winkel verwijst.

7. SSL-certificaat (optioneel):
      Zorg ervoor dat je SSL-certificaat correct is geconfigureerd voor je domein om ervoor te zorgen dat je website veilig wordt geladen. Shopify biedt meestal gratis SSL-certificaten.

8. Controleer op problemen:
      Als je problemen ondervindt, zoals foutmeldingen of verbroken links, controleer dan je DNS-instellingen en Shopify-configuratie om er zeker van te zijn dat alles correct is geconfigureerd.

Houd er rekening mee dat de specifieke stappen en opties kunnen variƫren, afhankelijk van de exacte versie van DirectAdmin en Shopify die je gebruikt, evenals eventuele specifieke vereisten van je domeinregistratieprovider. Het is altijd een goed idee om de documentatie van zowel DirectAdmin als Shopify te raadplegen en mogelijk contact op te nemen met de ondersteuningsteams van beide services voor hulp bij specifieke problemen.