Was is een Token, EPP, verhuiscode

Een token, EPP-code en transfercode worden allemaal gebruikt als beveiligingsmechanisme om de overdracht van een domeinnaam van de ene registrar naar de andere te verifiëren.

Een token is een willekeurige reeks van letters, cijfers en symbolen die wordt gegenereerd door de huidige registrar van de domeinnaam en die wordt gebruikt om de domeinnaam te verifiëren wanneer deze wordt overgedragen naar een andere registrar.

EPP staat voor Extensible Provisioning Protocol en is een gestandaardiseerd protocol voor domeinnaamregistratie. De EPP-code, ook wel bekend als de auth-code of verhuiscode, is een unieke code die wordt gegenereerd door de huidige registrar en die wordt gebruikt om de overdracht van de domeinnaam te verifiëren wanneer deze wordt overgedragen naar een andere registrar die EPP ondersteunt.

Een transfercode is vergelijkbaar met de EPP-code en is ook een unieke code die wordt gegenereerd door de huidige registrar en die wordt gebruikt om de overdracht van de domeinnaam te verifiëren wanneer deze wordt overgedragen naar een andere registrar. De term "transfercode" wordt vaak gebruikt door registrars die geen EPP ondersteunen.

In het algemeen zijn deze codes nodig om de eigenaar van de domeinnaam te verifiëren en de overdracht te beveiligen. De codes worden verstrekt door de huidige registrar van de domeinnaam en moeten worden verstrekt aan de nieuwe registrar wanneer de domeinnaam wordt overgedragen.

Je gebruikt deze codes wanneer je een domeinnaam wilt overdragen van de ene registrar naar de andere. Een registrar is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het registreren van domeinnamen en het beheren van de domeinnaamgegevens.

Als je bijvoorbeeld een domeinnaam hebt geregistreerd bij Registrar A en je wilt deze domeinnaam overdragen naar Registrar B, moet je de verificatiecodes (token, EPP-code of transfercode) opgeven aan Registrar B om de overdracht te bevestigen. Dit zorgt ervoor dat de domeinnaam alleen wordt overgedragen aan de persoon of entiteit die geautoriseerd is om dit te doen.

Het is belangrijk op te merken dat het proces voor het overdragen van domeinnamen tussen registrars kan variëren, afhankelijk van de specifieke procedures die door elke registrar worden gevolgd. Raadpleeg de documentatie van de betreffende registrar voor meer informatie over het proces voor het overdragen van domeinnamen en het gebruik van verificatiecodes.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.