De huidige registrar weigert de token te verstrekken van een .NL domeinnaam

Een .NL registrar is verplicht de token voor een .NL domeinnaam te verstrekken indien een houder hierom vraagt. Er zijn geen uitzonderingen om de token niet te verstrekken.

Indien een .NL registrar weigert de token te verstrekken of niet reageert op het verzoek kun je via ons een zogenoemde "escalatie procedure" starten bij SIDN. Nadat wij de escalatie procedure bij SIDN voor je hebben gestart zal SIDN de huidige registrar sommeren de token binnen vijf dagen te verstrekken aan de houder. Indien de huidige registrar de token niet binnen deze termijn verstrekt zal SIDN de token direct aan ons verstrekken. Wij sturen de token dan weer naar jou door zodat je de domeinnaam kunt verhuizen. Om een escalatie te starten zijn de volgende documenten nodig:

  • Een uittreksel van de KvK van de houder (indien de houder een bedrijf is, KvK uittreksel maximaal 6 maanden oud).
  • Een kopie van een legitimatiebewijs van de houder.
  • Een verzoek (brief met handtekening of e-mail) waarin je aangeeft de domeinnaam naar Wned te willen verhuizen.

In het artikel "Hoe stuur ik een kopie legitimatiebewijs toe?" vind je de instructies voor het veilig versturen van de documenten.

Na ontvangst van deze documenten vragen kunnen wij de escalatie voor je starten bij SIDN.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.