Wat is een domeinnaam

Een domeinnaam is een unieke naam op internet. Onze domeinnaam is sidn.nl. Meestal worden domeinnamen gebruikt voor websites. Maar je kunt ook een domeinnaam aanvragen voor een persoonlijk mailadres.

Een domeinnaam verwijst naar een IP-adres

Een domeinnaam heeft een lang nummer als adres: het IP-adres. Omdat zo’n nummer lastig te onthouden is, zijn de domeinnamen bedacht. Het domeinnaamsysteem (DNS) vertaalt het IP-adres naar een domeinnaam.

Hoe kom ik aan een domeinnaam?

Een domeinnaam kun je registreren via wned.nl bij "Controleer of je domeinnaam nog vrij is" of nadat je een hostingpakket hebt geselecteerd. Is je domeinnaam nog vrij? Dan kun je deze registreren en claimen als eigenaar. Is de domeinnaam bezet? Dan kan het zijn dat je al eigenaar bent en kun je deze verhuizen met een verhuiscode welke je bij de huidige registrar moet opvragen. Een registrar moet altijd de code afgeven, ongeacht welke situatie of reden. Een verhuiscode mag nooit geweigerd worden af te geven. Mocht dit wel het geval zijn dan kunnen wij na 7 dagen een escalatie starten maar een voorwaarde is dan wel dat je de rechtmatige eigenaar bent.

Mijn gekozen domeinnaam is bezet maar ik ben niet de eigenaar.

Dan kun je deze helaas niet registreren of verhuizen. Soms wordt een domeinnaam helemaal niet gebruikt en soms wil de huidige eigenaar deze dan wel verkopen. Deze prijzen kunnen redelijk zijn maar kunnen ook behoorlijk oplopen. Een makkelijke of een populaire domeinnaam is veelal erg duur. Dit is een overweging of je dit ervoor over hebt. Het enige wat je nodig hebt is een verhuiscode welk je de eigenaar dan moet overdragen maar dit gebeurt doorgaans pas nadat de betaling voldaan is. Kijk wel uit met wie je zaken doet om misbruik te voorkomen. 

Wij kunnen niet in bemiddelingen helpen. Op sidn.nl of op who.is (buitenlandse tld's) kun je een emailadres achterhalen waar je een vraag/ voorstel naar toe kunt mailen.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.