Instellen van mail quota en maximaal te verzenden e-mails

Deze pagina helpt je bij het instellen van je Mail Quota en het maximaal aantal te verzenden e-mails. Daarnaast geven we uitleg over de foutmelding "Sending of the message failed" en hoe je deze kunt oplossen in DirectAdmin.

Wat is Mail Quota?

Mail Quota verwijst naar de maximale hoeveelheid opslagruimte die aan een e-mailaccount is toegewezen. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de e-mailserver niet overbelast raakt en dat er voldoende ruimte is voor inkomende en uitgaande e-mails.

Wat is het maximaal aantal te verzenden e-mails?

Het maximaal aantal te verzenden e-mails verwijst naar het aantal e-mails dat een gebruiker binnen een bepaalde tijdsperiode mag verzenden. Dit wordt ingesteld om te voorkomen dat gebruikers de server misbruiken voor massamailings of spam.

Foutmelding: "Sending of the message failed"

Als je de volgende foutmelding ziet:

Sending of the message failed. An error occurred while sending mail.
The mail server responded: User account "voorbeeld-mailadres" has sent too many emails.
Please check the message recipient "voorbeeld-mailadres" and try again.

Betekent dit dat je het limiet voor het verzenden van e-mails hebt bereikt. Dit kan gebeuren als je te veel e-mails in korte tijd hebt verstuurd. Hieronder vind je de stappen om dit probleem op te lossen.

Stappen om Mail Quota en Verzendlimieten in te stellen in DirectAdmin

Inloggen op DirectAdmin

1. Ga naar je DirectAdmin loginpagina.
  2. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in.
  3. Klik op "Login".

Instellen van Mail Quota

1. Ga naar E-mailbeheer:

• Na het inloggen, ga naar het gedeelte "E-mailbeheer" in DirectAdmin.
  2. Selecteer het E-mailaccount:

• Klik op "E-mailaccounts".
    • Selecteer het e-mailaccount waarvoor je de Mail Quota wilt instellen.
  3. Stel de Quota in:

• Klik op "Quota" naast het betreffende e-mailaccount.
    • Voer de gewenste hoeveelheid opslagruimte in (bijvoorbeeld 500MB).
    • Klik op "Opslaan" om de wijzigingen door te voeren.

Instellen van het Maximaal te Verzenden E-mails

1. Ga naar E-mailbeheer:

• Blijf in het "E-mailbeheer" gedeelte.
  2. Instellingen voor uitgaande e-mails:

• Klik op "E-mail instellingen".
    • Zoek naar de optie "Maximale e-mails per uur per gebruiker".
  3. Pas het limiet aan:

• Voer het gewenste limiet in (bijvoorbeeld 100 e-mails per dag).
    • Klik op "Opslaan" om de wijzigingen door te voeren.

Oplossen van de foutmelding

1. Verlaag het aantal verzonden e-mails:

• Zorg ervoor dat je niet meer e-mails verstuurt dan het ingestelde limiet. Wacht eventueel een dag voordat je het opnieuw probeert.
  2. Controleer de e-mailinstellingen:

• Controleer of de instellingen correct zijn en dat je niet per ongeluk massamailings verstuurt.
  3. Neem contact op met de beheerder:

• Als je nog steeds problemen ondervindt, neem contact op met je systeembeheerder of Wned voor verdere assistentie.