Hoe maak ik een e-mail forwarder aan

Een e-mail forwarder is een handige functie waarmee je binnenkomende e-mails naar één adres kunt doorsturen naar een ander adres. Dit kan handig zijn als je meerdere e-mailadressen hebt maar liever al je e-mails op één plek wilt beheren. In DirectAdmin, een populair webhosting control panel, kun je eenvoudig e-mail forwarders instellen. Hier is een stapsgewijze uitleg over hoe je dit kunt doen bij de hoster Wned.

Stap 1: Inloggen op DirectAdmin Ga naar de DirectAdmin inlogpagina en voer je gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen op je hostingaccount.

Stap 2: Navigeer naar het E-mailgedeelte Eenmaal ingelogd, zoek en klik op het gedeelte 'E-mailaccounts' of 'E-mailinstellingen'. Dit kan variëren afhankelijk van de specifieke lay-out van DirectAdmin, maar het zou een sectie moeten zijn die te maken heeft met e-mail.

Stap 3: E-mail Forwarder Optie Zoek in het e-mailgedeelte naar de optie voor het aanmaken van een e-mail forwarder. Deze optie wordt vaak aangeduid als 'E-mail Forwarders', 'Forwarders', 'Doorsturen', of iets vergelijkbaars.

Stap 4: Nieuwe Forwarder Aanmaken Klik op de knop om een nieuwe e-mail forwarder aan te maken. Je wordt doorgestuurd naar een pagina waar je de details van de forwarder kunt instellen.

Stap 5: Instellen van de Forwarder Op de pagina voor het instellen van de forwarder, voer je de volgende informatie in:

• Naar: Het e-mailadres waar je de inkomende e-mails naartoe wilt doorsturen.
  • Lokaal deel: Dit is het deel van het e-mailadres voor het '@' symbool van het oorspronkelijke e-mailadres. Bijvoorbeeld, als de forwarder moet reageren op 'voorbeeld@jouwdomein.com', is 'voorbeeld' het lokale deel.
  • Domein: Kies het domein waaronder de forwarder moet vallen. Dit is vooral belangrijk als je meerdere domeinen hebt gekoppeld aan je hostingaccount.

Stap 6: Opslaan en Bevestigen Nadat je alle details hebt ingevoerd, klik je op de knop 'Opslaan' of 'Aanmaken' om de forwarder te maken. Er kan ook een optie zijn om de instellingen te bevestigen.

Stap 7: Test de Forwarder Stuur een test-e-mail naar het oorspronkelijke e-mailadres dat is ingesteld voor doorsturen. Als de forwarder correct is ingesteld, zou je de e-mail moeten ontvangen op het doorstuurde adres dat je hebt opgegeven.

Dat is het! Je hebt succesvol een e-mail forwarder aangemaakt in DirectAdmin bij Wned. Deze forwarder zal nu alle inkomende e-mails doorsturen naar het door jou opgegeven e-mailadres, waardoor je gemakkelijk al je e-mails kunt beheren vanaf één locatie. Vergeet niet om de forwarderinstellingen te controleren en indien nodig aan te passen als je je e-mailbeheer wilt wijzigen.