Hoe maak je een vakantieboodschap aan in DirectAdmin

Een vakantieboodschap is een automatische e-mail die naar de afzender wordt gestuurd wanneer een e-mail wordt ontvangen. Dit is handig om mensen te laten weten dat je afwezig bent en wanneer ze een reactie kunnen verwachten. Hier is hoe je een vakantieboodschap aanmaakt in DirectAdmin:

Stap 1: Inloggen op DirectAdmin

1. Open je webbrowser en ga naar de DirectAdmin inlogpagina.
  2. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in.
  3. Klik op de knop "Login" om toegang te krijgen tot je DirectAdmin dashboard.

Stap 2: Ga naar de E-mail Manager

1. In het hoofdmenu van DirectAdmin, zoek en klik op "E-mail Manager".
  2. Selecteer "Vacation Messages" uit de beschikbare opties.

Stap 3: Een Nieuwe Vakantieboodschap Toevoegen

1. Klik op de knop "Create Vacation Message".
  2. Vul in het veld "Email" het e-mailadres in waarvoor je de vakantieboodschap wilt instellen (bijvoorbeeld info@jouwdomein.com).

Stap 4: Configureren van de Vakantieboodschap

1. Subject: Voer een onderwerp in voor de automatische reactie, bijvoorbeeld "Out of Office".
  2. Body: Voer de tekst in voor het automatische antwoord. Hier kun je ook HTML-opmaak gebruiken om je bericht aantrekkelijker te maken.
  3. Start Date en End Date: Stel de periode in waarin het automatische antwoord actief moet zijn.

Stap 5: Bevestigen van de Instellingen

1. Controleer of alle ingevoerde gegevens correct zijn.
  2. Klik op "Create" om de vakantieboodschap aan te maken.

HTML-opmaak in Vakantieboodschappen

DirectAdmin ondersteunt HTML-opmaak in vakantieboodschappen. Dit betekent dat je je automatische antwoorden kunt verfraaien met HTML-tags om ze aantrekkelijker en professioneler te maken. Enkele voorbeelden van wat je kunt doen met HTML-opmaak:

• Tekststijlen: Maak gebruik van verschillende lettertypen, kleuren en groottes om je bericht op te laten vallen.
  • Afbeeldingen: Voeg afbeeldingen toe om je bericht visueel aantrekkelijker te maken.
  • Links: Voeg hyperlinks toe om ontvangers naar je website of sociale media pagina's te leiden.

Met deze stappen en tips kun je eenvoudig een vakantieboodschap instellen in DirectAdmin en ervoor zorgen dat je communicatie professioneel en efficiƫnt is.