Hoe beveilig je een map in DirectAdmin

Het beveiligen van een map in DirectAdmin met de "Protect" of "Beveilig" functie is vrij eenvoudig en wordt meestal gedaan met behulp van een wachtwoordbeveiliging, ook wel bekend als een .htaccess-beveiliging. Hier zijn de stappen om dit te doen:

  1. Log in op DirectAdmin: Ga naar de inlogpagina van DirectAdmin en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

  2. Navigeer naar de "Beveilig"-functie:

    • In het Engels: Klik op de "File Manager" (Bestandsbeheer) in het hoofdmenu.
    • In het Nederlands: Klik op "Bestandsbeheer" in het hoofdmenu.
  3. Selecteer de map die je wilt beveiligen: Blader naar de map die je wilt beveiligen. Klik op de naam van de map om deze te selecteren.

  4. Klik op de "Beveilig" (of "Protect") knop: Zoek bovenaan het bestandsbeheerscherm naar de "Beveilig" (of "Protect") knop en klik erop.

  5. Maak een wachtwoordbestand: Een nieuw venster wordt geopend waarin je een gebruikersnaam en wachtwoord moet invoeren voor de beveiligde map. Voer een gebruikersnaam en wachtwoord naar keuze in en klik op "Voeg toe" (Add).

  6. Bevestig de beveiliging: Je zult een melding zien waarin wordt bevestigd dat de map is beveiligd. Klik op "OK" om de wijzigingen op te slaan.

Nu is de geselecteerde map beveiligd met een wachtwoord. Wanneer iemand probeert toegang te krijgen tot deze map via een webbrowser, wordt hen om een gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd voordat ze toegang krijgen tot de inhoud van de map. Zorg ervoor dat je de gebruikersnaam en het wachtwoord onthoudt, want dit is wat je moet invoeren om toegang te krijgen tot de beveiligde map.

Houd er rekening mee dat deze methode gebruikmaakt van een .htaccess-bestand om de beveiliging toe te passen, en het kan van invloed zijn op de toegang tot de map voor bezoekers. Wees dus voorzichtig bij het toepassen van deze beveiliging en zorg ervoor dat je de benodigde stappen volgt om de toegang tot de map te behouden voor geautoriseerde gebruikers.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.