Nieuwe servers geïnstalleerd. Snellere prestaties en betere betrouwbaarheid!

Onze huidige servers zijn bijna vijf jaar oud, daarom hebben we besloten nieuwe servers aan te schaffen. Alle servers worden vervangen, en er zullen enkele veranderingen plaatsvinden, waaronder de wijziging van IP-adressen. Deze wijzigingen zullen zorgvuldig met de klant worden gecommuniceerd. De overige instellingen en pakketten blijven gelijk.

De nieuwe servers zijn aanzienlijk sneller en beschikken over 115% meer CPU-kracht, en zelfs 400% meer geheugen, en een verdubbeling opslagruimte. Daarnaast wordt de Time To First Byte (TTFB) geoptimaliseerd. Dit zorgt ervoor dat je website direct laadt, waardoor lange wachttijden tot het verleden behoren.

Hoewel de impact van deze vervanging minimaal is, worden alle servers tegelijkertijd voorzien van het nieuwste besturingssysteem vanwege het einde van de levenscyclus van het huidige systeem. Hierdoor kan het nodig zijn om enkele kleine aanpassingen door te voeren. Uiteraard testen wij alles grondig voordat we de oude servers uitschakelen. Als we tijdens deze tests ontdekken dat de migratie invloed kan hebben op de uptime, zullen we dit vooraf melden. Tot nu toe zijn de eerste tests positief verlopen en verwachten we geen problemen.

We voeren de definitieve overstap uit tijdens de nacht, en wanneer het internetverkeer het rustigst is. Dit minimaliseert de impact op onze klanten en zorgt ervoor dat eventuele verstoringen zo weinig mogelijk hinder veroorzaken.

Om concurrerende bedrijven geen inzicht te geven in onze verbeteringen, kunnen we helaas geen specifieke kenmerken en specificaties van de nieuwe servers openbaar maken. Geregistreerde klanten kunnen ons echter benaderen voor deze informatie. Desondanks zou de ervaring met de nieuwe servers en het werken ermee voldoende moeten zijn om de verbeteringen te ervaren. Uiteindelijk draait het om de snelheid en efficiëntie van je website.

Het vervangen van de servers brengt meerdere voordelen met zich mee. De toegenomen snelheid en capaciteit zullen niet alleen de laadtijden van je website verbeteren, maar ook de algehele prestaties en betrouwbaarheid van onze diensten verhogen. Dit is vooral belangrijk in een tijd waarin websitebezoekers steeds minder geduld hebben voor trage laadtijden en storingen.

Daarnaast biedt de nieuwste technologie op onze nieuwe servers verbeterde beveiligingsmaatregelen. Met cyberdreigingen die steeds geavanceerder worden, is het cruciaal dat we onze infrastructuur up-to-date houden om de veiligheid van jouw gegevens te waarborgen. De nieuwe servers zijn uitgerust met de nieuwste beveiligingsprotocollen, waardoor je website beter beschermd is tegen mogelijke aanvallen.

We begrijpen dat veranderingen in technologie soms vragen en zorgen kunnen oproepen. Daarom staat ons supportteam klaar om eventuele vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden tijdens deze overgangsperiode. We zijn vastberaden om deze migratie zo soepel mogelijk te laten verlopen en ervoor te zorgen dat je kunt blijven vertrouwen op onze diensten zonder onderbrekingen.

Alle specifieke gegevens en veranderingen, waaronder de nieuwe IP-adressen, zullen we via e-mail met de klant communiceren. Klanten die zich hebben uitgeschreven voor onze mailinglijst, moeten zelf initiatief nemen om contact op te nemen bij merkbare veranderingen. Dit zorgt ervoor dat iedereen goed op de hoogte is van de wijzigingen.

Naast de serververnieuwing implementeren we ook DNSSEC voor alle domeinnamen die bij Wned geregistreerd zijn. Hiermee voldoen we aan een belangrijke behoefte van veel van onze klanten, door extra beveiliging toe te voegen tegen DNS-spoofing. Daarnaast voeren we diverse andere aanpassingen door, waaronder updates van PHP-versies, om de algehele prestaties en veiligheid verder te verbeteren.

Tot slot willen we onze klanten bedanken voor hun geduld en begrip tijdens deze overgang. De investering in nieuwe servers is een noodzakelijke stap om ervoor te zorgen dat we je ook in de toekomst de best mogelijke service kunnen bieden. We zijn ervan overtuigd dat deze upgrade een aanzienlijke verbetering zal zijn voor de prestaties van je website en je algehele gebruikerservaring.

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen over deze serververnieuwing, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons supportteam. We staan altijd klaar om je te helpen en te voorzien van de nodige informatie. Samen werken we aan een snellere, veiligere en betrouwbaardere online omgeving voor jouw website.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.