Wned houdt stand in prijsbeleid

Prijsstijgingen bij grote hosters: Woekertarieven in webhostingland

Het is weer zover: de grote webhostingbedrijven hebben opnieuw hun prijzen verhoogd, en niet zo’n klein beetje ook. Voor zowel nieuwe als bestaande klanten lijken de kosten de pan uit te rijzen, met prijsverhogingen die soms richting woekertarieven gaan. Een trend die al langer gaande is, maar nu steeds schrijnender wordt.

Grote stijgingen bij bekende hosters

Hoewel de namen van de grote spelers niet direct genoemd hoeven te worden, zien we in de markt duidelijke voorbeelden van enorme prijsverhogingen. Zo bleek onlangs uit aankondigingen dat sommige hostingbedrijven hun tarieven voor domeinverlengingen en hostingabonnementen met maar liefst 25% of meer hebben verhoogd. Verlengingskosten die ooit redelijk waren, zitten nu op een punt dat ze voor veel bedrijven niet meer betaalbaar zijn. Ook de prijs van een eenvoudige .NL domeinnaam gaat bij sommige aanbieders inmiddels richting de €24,99 per jaar, waar dat voorheen slechts een fractie van de kosten was.

Klanten van deze grote hosters voelen zich dan ook vaak gedwongen om mee te gaan in deze verhogingen omdat overstappen vaak een complex en tijdrovend proces is, en de prijsverschillen elders niet altijd even duidelijk zijn. De vraag blijft hoeveel langer klanten deze verhogingen zullen blijven slikken voordat ze echt op zoek gaan naar alternatieven.

Wned houdt stand in prijsbeleid

In deze zee van prijsstijgingen valt Wned op door een ander beleid te voeren. Wned blijft bewust vasthouden aan hun belofte: prijzen blijven stabiel en zonder verrassingen. Het is één van de weinige hostingbedrijven dat zijn tarieven niet opdrijft naar de hoge niveaus die bij andere partijen wel zichtbaar zijn. Dit komt mede doordat Wned onafhankelijk blijft en niet is overgenomen door grote organisaties die winstmaximalisatie vooropstellen.

Bij Wned kun je al vanaf 58 cent per maand een simpele website en e-mail hosten. Voor gebruikers die behoefte hebben aan meer snelheid en functionaliteit, biedt Wned supersnelle WordPress-geoptimaliseerde hosting aan voor slechts €7,42 per maand. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor iedereen die niet wil meebetalen aan de stijgende tarieven van de grote hosters. (onderaan staat ook nog een leuke actie vermeld)

“Bij ons geen prijsverhogingen onder het mom van stijgende kosten”, laat Wned weten. “Onze klanten verdienen stabiele en eerlijke tarieven, zonder onverwachte stijgingen. Wij geloven in transparantie en willen dat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken over plotselinge prijswijzigingen.” Bovendien biedt Wned .nl, .be en .eu domeinnamen gratis aan bij hun hostingpakketten, waardoor je direct bespaart op de kosten.

Fluctuatie domeinnaam prijzen en onmacht,

Helaas ontkomen ook wij soms niet aan prijsstijgingen, maar we houden het redelijk en gaan niet mee in de extreme woekerprijzen die elders gehanteerd worden. De prijsstijgingen worden onder andere bepaald door organisaties zoals SIDN, DNS.BE, ICANN en Digital Identity. Bij de laatstgenoemde twee bedrijven speelt de wisselkoers van de dollar ook vaak een rol. Vaak zijn we helaas genoodzaakt om tariefwijzigingen pas op een laat moment aan te kondigen en moeten we deze vervolgens direct doorvoeren.

Oorzaken van de prijsverhogingen

De prijsstijgingen bij de grote hosters worden vaak gerechtvaardigd met redenen zoals inflatie, stijgende energiekosten en de noodzaak om te investeren in nieuwe technologieën en beveiliging. Echter, voor veel klanten voelt dit als een zwak argument als ze de omvang van de stijgingen zien. Het lijkt erop dat sommige bedrijven simpelweg profiteren van hun positie in de markt om winsten te maximaliseren, terwijl de klant uiteindelijk de rekening betaalt.

Het lijkt er steeds meer op dat de macht in handen is van enkele grote partijen die de dienst uitmaken in de hostingwereld, wat zorgt voor een gebrek aan eerlijke concurrentie. Klanten betalen de prijs voor de groeiende monopoliepositie van deze bedrijven.

De toekomst: Wat kunnen klanten doen?

Voor bedrijven en particulieren die gebruik maken van webhosting en domeindiensten is het belangrijk om kritisch te blijven kijken naar de prijsontwikkeling en om waar mogelijk te kiezen voor providers die een transparant en stabiel prijsbeleid hanteren. Alternatieve hostingbedrijven zoals Wned laten zien dat het mogelijk is om goede service te bieden zonder voortdurend de prijzen te verhogen.

Wned biedt daarnaast ook de kortingscode "50/50" waarmee klanten 50% korting krijgen op hun bestelling, waardoor de toch al concurrerende prijzen nog aantrekkelijker worden. De markt is duidelijk aan het verschuiven, en voor klanten wordt het steeds belangrijker om hun keuzes te heroverwegen. Voor wie niet wil meebetalen aan de stijgende tarieven van de grote hosters, zijn er gelukkig nog alternatieven beschikbaar die eerlijk en betrouwbaar zijn, zonder verborgen kosten of onverwachte prijsstijgingen. Kies voor Wned en profiteer van scherpe prijzen, gratis .nl, .be, en .eu domeinnamen, en maak gebruik van de kortingscode voor een nog betere deal. Ga naar onze actiepagina.

Roden 25-09-2024 

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.