Wat te doen bij een domeinnaam WHOIS error controle

Wanneer je op het punt staat een nieuwe domeinnaam te registreren voor je website, kan het frustrerend zijn om een WHOIS-error tegen te komen. Dit kan gebeuren wanneer je probeert te controleren of een domeinnaam beschikbaar is voor registratie, maar in plaats van de gebruikelijke statusinformatie krijg je een foutmelding. Maak je geen zorgen, dit betekent niet per se dat de domeinnaam niet beschikbaar is. Hieronder leggen we uit wat een WHOIS-error kan betekenen en hoe je verder kunt gaan.

Betekenis van een WHOIS-error

Er zijn verschillende redenen waarom je een WHOIS-error zou kunnen tegenkomen:

  1. **Technische problemen**: Soms kan een error optreden als gevolg van technische problemen bij de WHOIS-service zelf of bij de registrerende instantie van de domeinnaam.
  2. **Niet-ondersteunde TLD's**: Sommige toplevel domeinen (TLD's) ondersteunen mogelijk geen directe WHOIS-zoekopdrachten. Dit kan resulteren in een error bij het opvragen van informatie over domeinnamen met die specifieke TLD's.
  3. **Handmatige invoer vereist**: In sommige gevallen kan een error betekenen dat de domeinnaam handmatig moet worden ingevoerd voor verder onderzoek. Dit kan voorkomen bij bepaalde TLD's of bij domeinnamen met speciale tekens of symbolen.

Hoe verder te gaan

Als je een WHOIS-error tegenkomt, hoeft niet te betekenen dat de gewenste domeinnaam niet beschikbaar is. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen:

  1. **Probeer het opnieuw**: Soms kan een error optreden als gevolg van tijdelijke technische problemen. Probeer het later opnieuw om te zien of de error is opgelost.
  2. **Handmatige invoer**: Als de error aangeeft dat de domeinnaam handmatig moet worden ingevoerd, probeer dit dan te doen. Mogelijk kun je vervolgens de beschikbaarheid van de domeinnaam controleren.
  3. **Neem contact op**: Als je nog steeds problemen ondervindt of als je meer informatie wilt over de beschikbaarheid van een specifieke domeinnaam, neem dan contact op met onze ondersteuning. Wij helpen je graag verder en kunnen handmatig controleren of de domeinnaam beschikbaar is.

Mogelijkheden na een WHOIS-error

Als de domeinnaam inderdaad beschikbaar is (dit kunnen wij voor je nakijken), helpen we je graag bij het registreren ervan. Als de domeinnaam bezet is, en je bent de eigenaar of eigenares, kunnen we je helpen bij het verhuizen van de domeinnaam naar ons platform. Neem in dat geval ook contact met ons op en we zullen de mogelijkheden met je bespreken.

Conclusie

Een WHOIS-error kan verschillende technische oorzaken hebben. Als je hulp nodig hebt of vragen hebt over een WHOIS-error, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen bij het registreren van je domeinnaam en zoeken naar de mogelijkheden.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.