Site Redirection aanmaken

Om een site-omleiding in DirectAdmin aan te maken, volg je deze stappen:

1. Log in op je DirectAdmin-account.
  2. Ga naar het "Domain Management" (Domeinbeheer) gedeelte en klik op "Domain Setup" (Domeininstellingen) of een vergelijkbare optie, afhankelijk van de versie van DirectAdmin die je gebruikt.
  3. Zoek het domein waarvoor je de omleiding wilt maken en klik op het bijbehorende "Manage Your Domain" (Beheer je domein) of "Setup" (Instellingen) icoon.
  4. Je komt nu in het domeinbeheerpaneel. Zoek naar de sectie "Site Redirection" (Site-omleiding) of iets vergelijkbaars.
  5. Klik op "Add New Redirect" (Nieuwe omleiding toevoegen) of een vergelijkbare optie om een nieuwe omleiding in te stellen.
  6. In het configuratiescherm voor de omleiding moet je de volgende gegevens invullen:
    • "Source URL" (Bron-URL): De URL van de pagina waarvandaan je wilt omleiden.
    • "Destination URL" (Doel-URL): De URL waarnaar je wilt omleiden.
    • "Type" (Type): Kies het gewenste omleidingstype, zoals "Permanent (301)" of "Temporary (302)".
    • Optioneel: Je kunt ook een vinkje plaatsen bij "Redirect with or without www." (Omleiden met of zonder www) om ervoor te zorgen dat de omleiding werkt, ongeacht of de gebruiker de URL met of zonder "www" invoert.
  7. Klik op "Add" (Toevoegen) of een vergelijkbare knop om de omleiding op te slaan.

Zodra je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, wordt de site-omleiding ingesteld en zal het verkeer van de opgegeven bron-URL naar de doel-URL worden omgeleid volgens het opgegeven omleidingstype.

Let op dat de specifieke opties en stappen kunnen variƫren afhankelijk van de versie van DirectAdmin die je gebruikt. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je de juiste rechten hebt in je DirectAdmin-account om domeininstellingen te kunnen wijzigen.