Uitgaande Mail Configureren op een WordPress website met een SMTP Mailer Plugin

Uitgaande Mail Configureren op een WordPress website met een SMTP Mailer Plugin (advies)

Voor het verzenden van e-mails vanaf je WordPress-website is het gebruik van een SMTP Mailer Plugin een betrouwbare keuze. SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) zorgt ervoor dat je e-mails veilig en correct worden afgeleverd. Hieronder vind je stapsgewijze instructies om een SMTP Mailer Plugin in te stellen met behulp van de gegevens van deze pagina:

Hieronder leggen we het uit hoe je een SMTP Mailer Plugin kunt installeren en instellen met ingebruikname van onze mailserver (mail.witxl.nl)

- Toegang tot je WordPress-dashboard.
- Een werkend e-mailadres en bijbehorend wachtwoord, (zie uitleg e-mailadres aanmaken)
- SMTP-informatie van je e-mailprovider (WNED).

Installatie en Configuratie

1. Installeer de SMTP Mailer Plugin
  2. Ga naar je WordPress-dashboard
  3. Navigeer naar "Plugins" > "Nieuwe plugin
  4. Zoek naar "WP Mail SMTP" en installeer de plugin
  5. Activeer de plugin na installatie.

Configureer de SMTP Mailer Plugin

• Ga naar "WP Mail SMTP" in het dashboard menu
  • Vul de SMTP-instellingen in zoals hieronder weergegeven:

SMTP Host:

•   mail.witxl.nl

SMTP Poorten:

• Uitgaande mail over SSL: `465` (aanbevolen)
  • Uitgaande mail over TLS: `587`

Beveiliging:

• Kies voor SSL/TLS of STARTTLS afhankelijk van de poort die je gebruikt.

Authenticatie:

• Zet authenticatie aan.
  • Vul je volledige e-mailadres in als gebruikersnaam.
  • Vul het bijbehorende wachtwoord in.

Test je Instellingen:

• Ga naar het tabblad "E-mail Test" in de plugin.
  • Voer een e-mailadres in om een testmail naartoe te sturen en klik op "Verzenden".
  • Controleer of de testmail succesvol is verzonden en ontvangen.

Veelvoorkomende Problemen en Oplossingen

• Verkeerde SMTP-instellingen:** Dubbelcheck de SMTP-host, poorten en beveiligingsinstellingen.
  • Authenticatiefouten:** Zorg ervoor dat de gebruikersnaam en het wachtwoord correct zijn ingevoerd.
  • Firewall- en beveiligingsinstellingen:** Controleer of je server de gebruikte poorten niet blokkeert.

Met deze instellingen zou je WordPress-website nu succesvol e-mails moeten kunnen verzenden via de SMTP-server van WNED.