WordPress beveiligen

Om WordPress te beveiligen en de genoemde stappen uit te voeren, volg je de onderstaande instructies:

1. WordPress beveiligen:

• Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste versie van WordPress gebruikt, inclusief updates voor thema's en plugins.
    • Verwijder ongebruikte thema's en plugins om mogelijke beveiligingslekken te verminderen.
    • Gebruik sterke wachtwoorden voor je WordPress-beheerdersaccount en andere gebruikersaccounts.
    • Beperk de toegang tot het wp-admin gedeelte door het IP-adres van je computer te beperken via het .htaccess-bestand.
    • Beveilig je wp-config.php-bestand door het verplaatsen naar een hoger niveau dan de standaardlocatie.
    • Maak regelmatig back-ups van je WordPress-website.

2. Limit Login Attempts inschakelen:

• Ga naar de WordPress-dashboardpagina.
    • Navigeer naar "Plugins" en klik op "Nieuwe plugin toevoegen".
    • Zoek naar "Limit Login Attempts Reloaded" en klik op "Nu installeren".
    • Activeer de plugin en ga naar de instellingenpagina van de plugin.
    • Stel het aantal toegestane inlogpogingen en de wachttijd in volgens je voorkeuren.

3. Wordfence: WordPress Security Plugin installeren en instellen:

• Ga naar de WordPress-dashboardpagina.
    • Navigeer naar "Plugins" en klik op "Nieuwe plugin toevoegen".
    • Zoek naar "Wordfence Security" en klik op "Nu installeren".
    • Activeer de plugin en ga naar de instellingenpagina van de plugin.
    • Doorloop de configuratiewizard om Wordfence in te stellen op basis van je beveiligingsvoorkeuren.
    • Controleer regelmatig de beveiligingswaarschuwingen en rapporten van Wordfence.

4. FTP-wachtwoorden aanpassen in DirectAdmin:

• Log in op DirectAdmin en ga naar het "FTP-beheer" gedeelte.
    • Selecteer de FTP-account waarvan je het wachtwoord wilt wijzigen.
    • Klik op "Wijzig wachtwoord" en voer het nieuwe wachtwoord in.
    • Klik op "Opslaan" om de wijzigingen door te voeren.

5. Je computer scannen op lekken en virussen:

• Installeer een betrouwbare antivirussoftware op je computer, zoals Avast, AVG, of Malwarebytes maar een absolute voorkeur is ESET. Wij kunnen je een 30 dagen ESET-licentie vrijblijven sturen om te testen.
    • Zorg ervoor dat je antivirussoftware up-to-date is.
    • Voer een volledige systeemscan uit om eventuele lekken en virussen op te sporen.
    • Als er bedreigingen worden gedetecteerd, volg dan de instructies van de antivirussoftware om ze te verwijderen of in quarantaine te plaatsen.

Het is belangrijk om regelmatig alle beveiligingsstappen te herhalen om je WordPress-website en computer te beschermen tegen nieuwe bedreigingen.

Wij kunnen de website onderhoud ook overnemen en zorgen ervoor dat je website altijd up-do-date, en beveiligd is. Lees meer op: Deze pagina